Σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, κυρίως εκτός κέντρου με το θέμα της καθαριότητας, η οποία χαρακτηρίζεται σε πολλές περιπτώσεις ελλιπής έως ανύπαρκτη.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν δρόμοι που θυμίζουν σκουπιδότοπους.

Καταγγελίες πολιτών για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι, φτάνουν στο flashnews με την αγανάκτηση να είναι έκδηλη. ''Πληρώνω κανονικά τα δημοτικά τέλη που μου αναλογούν και ζητώ το αυτονόητο, οι δρόμοι της γειτονιάς μου και της πόλης μου να είναι καθαροί'' τονίζει ένας κάτοικος της περιοχής των Πατελών που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει εικόνες όπως αυτή της φωτογραφίας(οδός Κομνηνών, Πατέλες).  

''Ο δήμος κινείται σωστά σε πολλά θέματα, όπως αυτό των διανοίξεων δρόμων, όμως η καθαριότητα είναι βασικό στοιχείο και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα'' λέει στο flashnews ένας πολίτης από τον Πόρο.

Εκείνο που ξεκαθαρίζουν όλοι είναι ότι εφόσον ο δήμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει την καθαριότητα τότε να απαλλάξει και τους δημότες από το αντίστοιχο αντίτιμο για να βρεθεί με τα χρήματα αυτά μια άλλη πιο αξιόπιστη λύση.