Ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο, καθώς τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ πρόκειται να οριστικοποιηθούν κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τριμερούς ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισαν κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία που εξέτασαν.

Όπως διαμήνυσαν όμως, η τήρηση των συμφωνηθέντων πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν, ενώ προτίθεται να θέσει θέματα αναθεώρησης του Μνημονίου, σε πολιτικό επίπεδο κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένουν οι κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας για να συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα φύγουν στα τέλη της εβδομάδας (πιθανότατα την Κυριακή) και θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτέμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν την Πέμπτη σε νέα συνάντηση τη Δευτέρα.

skai.gr