Όπως φαίνεται δεν αποτελεί «προνόμιο» των Ελλήνων η εξαπάτηση του Δημοσίου καθώς εντοπίστηκε τετραμελής οικογένεια στο Τορίνο της Ιταλίας που λάμβανε επίδομα τυφλότητας εδώ και τριάντα χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου, αδελφός, αδελφή, μητέρα και θείος από το 1982 που είχαν δηλώσει ψευδώς ότι είναι τυφλοί, λάμβαναν μηνιαίο επίδομα της τάξης των 800 ευρώ γεγονός που ζημίωσε την ιταλική υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης με τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σαν να μην έφτανε η τετραμελής οικογένεια, στην ίδια πόλη οι ιταλικές αρχές εντόπισαν, έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, άλλους δύο ανθρώπους που λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας. Ο πρώτος από τους δύο καταγράφηκε από τους άνδρες της αστυνομίας να συνοδεύει το παιδί του στο σχολείο διασχίζοντας μη σηματοδοτημένο δρόμο, αλλά κι ενώ έκανε αγορές από το σούπερ μάρκετ και σύμφωνα με τις αρχές την τελευταία δεκαετία έλαβε 80.000 ευρώ από το επίδομα τυφλότητας.

Στη δεύτερη περίπτωση μια γυναίκα που εργαζόταν ως τηλεφωνήτρια λάμβανε πέρα από επίδομα τυφλότητας και αναπηρίας αλλά εντοπίστηκε να ανεβαίνει σκάλες χωρίς πρόβλημα αφού προηγουμένως είχε κρύψει την αναπηρική καρέκλα της. Η συγκεκριμένη «ανάπηρη» επιβάρυνε το ταμείο με 130.000 ευρώ από επιδόματα που δεχόταν τα τελευταία 14 χρόνια.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook