Στα δίχτυα των αρχών έπεσε ένας 28χρονος Αλγερινός ο οποίος αφού είχε προβεί σε σωρεία κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο, μετέφερε τη δράση του στο Ρέθυμνο όπου και συνελήφθη.

Ο 28χρονος είχε βρει ένα \”καλοκαιρινό\” τρόπο για να ξαφρίζει τα θύματά του. Πήγαινε σε πολυσύχναστες παραλίες και μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, \”άνοιγε\” τα αυτοκίνητα ανυποψίαστων ντόπιων και τουριστών που εκείνη την ώρα έκαναν τα μπάνια τους, και έπαιρναν όσα πολύτιμα αντικείμενα μπορούσαν.

Από το Τμήμα ασφαλείας Γεροποτάμου εξιχνιάστηκαν σήμερα 9 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, που τελέστηκαν στο Μπαλί, Πάνορμο και στις Σίσσες του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά το χρονικό διάστημα από 19-05-2012 έως και 01-07-2012, και στις οποίες πρωταγωνιστεί ο 28χρονος, που αποκόμισε συνολικά από τα θύματά του, 810 ευρώ και αντικείμενα αξίας 16.150 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από την αξιοποίηση των στοιχείων και από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα  προέκυψε ότι ο Αλγερινός, σε συνεργασία με άλλους δύο ακόμα άγνωστους δράστες, είχαν ενωθεί και με την ίδια μέθοδο, διέπραξαν από κοινού κλοπές – διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων δέκα (810) ευρώ, καθώς και αντικείμενα και προσωπικά είδη, συνολικής αξίας δέκα έξι χιλιάδων εκατόν πενήντα (16.150) ευρώ.

Επίσης, σε βάρος του 28χρονου έχει εκδοθεί σχετική διάταξη του Ανακριτή Ηρακλείου με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισής δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα περιφέρειας κατοικίας του και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, κατηγορούμενος για την διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, στο Ηράκλειο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις στο Ρέθυμνο.

Οι συνεργοί του 28χρονου αναζητούνται

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook