Επίβλεψη σε έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στη Δημοτική Ενότητα του Ζαρού πραγματοποίησε η Δήμαρχος Φαιστού κα Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Τσικριτσάκη Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στο Ζαρό επισκέφθηκαν αρχικά τη Γερμανική πισίνα στο δρόμο προς τη λίμνη, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπλασης της. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και η κατασκευή ενός σιντριβανιού στο χώρο της πισίνας.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο μονοπάτι που οδηγεί στο δάσος του Ρούβα και το φαράγγι του Αγίου Νικολάου και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του ξύλινου υποστυλώματος για την προστασία των επισκεπτών.

Επίσης, η δήμαρχος με τους αντιδημάρχους κ.Μανιαδάκη Ιωάννη και κ.Φασομυτάκη Ιωάννη έκαναν επίβλεψη στο έργο «Βελτίωση βατότητας και συντήρηση του ενδοδημοτικού οδικού δικτύου που αφορά στη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με τους παραλιακούς οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου». Ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου που στην ουσία αφορά την αποπεράτωση του δρόμου από περιοχή Γωνιά έως την περιοχή Αφραθιά και θα ενώσει τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Τριάδας με την παραλία του Αφραθιά ενώ στο συγκεκριμένο δρόμο θα υπάρχει και σήμανση για ποδηλατόδρομο.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν τροποποιηθεί οι μελέτες, έχει δημοπρατηθεί και έχει ανατεθεί σε εργολάβο. Παρόλο που η χρηματοδότηση είναι σχετικά αργή έχει σχεδόν αποπερατωθεί πάνω από το μισό έργο.

Αναφορικά με τα έργα που εκτελούνται στο δήμο η Δήμαρχος δήλωσε: « Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, έχουν αναπτυξιακή προοπτική και αποτελούν έργα πνοής για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Φαιστού.».