Συνεχίζεται η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», των Δημόσιων – Δημοτικών Βιβλιοθηκών, που συμμετέχουν στο Δίκτυο της Future Library (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»).

Ανάμεσα σε αυτές και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου & την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, από την Δευτέρα 30 Ιουλίου έως την Παρασκευή 3 Αυγούστου, έχει ως εξής:

30 Ιουλίου 2012 10:00-11:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: «Οι Διαδρομές των Ηρώων». Κάθε εβδομάδα ένα βιβλίο, ένας ήρωας και η διαδρομή του. Εμψυχωτής: Δρακάκη Μαρία. Ελεύθερη είσοδος, για παιδιά: από 5 ετών, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας

2 Αυγούστου 2012 10:00-11:30 το πρωί

Το πάρκο της γειτονιάς μου.

Μια διαφορετική περιπλάνηση στο πάρκο, παρατηρώντας, καταγράφοντας, παίζοντας και βλέποντας τα πράγματα γύρω μας. Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χανίων. Εμψυχωτής: Χουδαλάκη Βιβή, Καρβέλη Αρετή.

Τα παιδιά θα διαβάσουν στη βιβλιοθήκη το βιβλίο «Το Δέντρο που έδινε» Σ. Σιβερσταϊν εκδ. Δωρικός. Θα επισκεφτούν το τμήμα Πρασίνου του Δήμου, και θα φυτεύσουν στο φυτώριο το δικό τους φυτό.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χανίων. Εμψυχωτής: Χουδαλάκη Βιβή, Αντωνακάκη Χρυσούλα, Για παιδιά: από 7ετών, με προεγγραφή, στο Δημοτικό Κήπο, απαραίτητα τα γάντια

3 Αυγούστου 2012 11:00 – 12:00 το πρωί

«Με το μωρό στη Βιβλιοθήκη»: Μαμάδες και μπαμπάδες παίζουν και διαβάζουν τα πρώτα βιβλία στα μωρά τους…Εμψυχωτής:: Χουδαλάκη Βιβή, Μαραβελάκη Μαρία. Για παιδιά: 2-4 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή, στη Βιβλιοθήκη.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

1 – 2 – 3 – 4 Αυγούστου 2012

Από το βιβλίο στον ….κινηματογράφο.

1 Αυγούστου 2012 10:00-11:00 το πρωί

Στο χώρο της Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου τα παιδιά ακολουθούν την «Αλίκη στο ταξίδι της χώρα των θαυμάτων», διαβάζουν το βιβλίο και ανακαλύπτουν το τέλος της ιστορίας… στη μεγάλη οθόνη. Μια δράση που συνδέει το βιβλίο με την 7η τέχνη.

Εμψυχωτής: Μαραβελάκη Μαρία, Μαστορακάκη Λίτσα, Καραπούλιος Θανάσης. Για παιδιά: 5-15 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή, στη Βιβλιοθήκη

2-3-4 Αυγούστου 2012 20:45, 22:45 μ.μ.

Στο Θερινό Κινηματογράφο «Κήπος» θα προβληθεί η ταινία: Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (2010) του Τιμ Μπάρτον, με τους Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίσπιν Γκλόβερ.

Τιμή εισόδου: 2-3 Αυγούστου 5€, 4 Αυγούστου 7€

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook