Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οτιδήποτε, αλλά σίγουρα όχι βαρετή. Τουλάχιστον συχνά πυκνά, τροφοδοτούν, είτε σκόπιμα είτε άθελά τους, τον παγκόσμιο τύπο με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Είμαι σίγουρος ότι και με την Ολυμπιάδα, θα έρθουν στο φως πλήθος δημοσιευμάτων.

Αυτή τη φορά, μια φέτα τοστ, που σερβιρίστηκε μεν με το πρωινό του, δεν έφαγε δε ο Πρίγκιπας Κάρολος την ημέρα που παντρεύτηκε την αδικοχαμένη Πριγκίπισσα Νταϊάνα, πουλήθηκε προ ημερών σε δημοπρασία του οίκου Charles Hanson Auctioneers, στην Αγγλία. Το πιο αστείο είναι ότι δόθηκε και μάχη για το ποιος θα εξασφαλίσει το… τοστ. Μετά από σκληρή μάχη δύο υποψήφιων, το επίμαχο τοστ πουλήθηκε στην τιμή των 230 λιρών ή 347 δολάρια. Το τοστ είχε στην κατοχή της από το 1981 μια καμαριέρα που εργαζόταν τότε στο παλάτι.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που δημοπρατείτε άχρηστο αντικείμενο των γαλαζοαίματων. Πριν λίγο καιρό πουλήθηκε ένα εσώρουχο της Βασίλισσας Βικτώριας για δεκατέσσερις χιλιάδες δολάρια, όπως και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της βασιλομήτωρ που ζήταγε καφέ και σαμπάνια.

Στην προτίμηση όσων συμμετέχουν στις δημοπρασίες, έχουν αντικείμενα της Νταϊάνα όπως και την νέας πριγκίπισσας Κέιτ. Πριν λίγο καιρό πουλήθηκε δέκα χιλιάδες λίρες ένα διάφανο φόρεμα που φόρεσε η Κέιτ το 2002 ενώ συχνά πυκνά πωλούνται φορέματα της Νταϊάνα και διάφορα άλλα αντικείμενα της σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και αγγίζουν χρυσά ποσά.

Μετά το τοστ, το πιο άχρηστο αντικείμενο που δημοπρατήθηκε ποτέ είναι δύο σπασμένες πάπιες μπιμπελό που άνηκαν στην Πριγκίπισσα Μάϊκλ του Κεντ.

Τελικά μάλλον ισχύει αυτό που λένε οι Άγγλοι, τα σκουπίδια του ενός, ο θησαυρός του άλλου!

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook