Επίσκεψη στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 27/07/2012, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων του Ν. Λασιθίου κ. Γιώργος Χαβάκης παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Αικατερινάκη Μανόλη. Σημαντικά θέματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα των συλλόγων οι οποίοι επιθυμούν κυρίως τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών, τη μείωση κατά 50% των τελών ύδρευσης, συμμετοχή στις επιτροπές του Δήμου από μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων, τη μείωση κατά 50% ή και την απαλλαγή των Τριτέκνων από τα τροφεία των παιδικών σταθμών βάσει του εισοδηματικού κριτηρίου (Ε9)και την υποστήριξη στην εξεύρεση στέγης του Συλλόγου.

Ο κ. Αχλαδιανάκης τόνισε ακόμα ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων διεκδικεί την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των Τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944. Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των Τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Ο κ. Κουνενάκης διαβεβαίωσε τους προέδρους κ. Αχλαδιανάκη και κ. Χαβάκη ότι ο Δήμος θα προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στα συγκεκριμένα αιτήματα που τέθηκαν και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προχωρήσουν στην επίλυσή τους.