Όλο και περισσότερες Μητροπόλεις χρησιμοποιούν τις ευκολίες που παρέχει το διαδίκτυο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πιστών. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να επικοινωνούν με το Γραφείο Γάμων της Μητροπόλεως και μέσω skype!

Όπως αναφέρει το agioritikovima.gr, η πρωτοποριακή αυτή ομολογουμένως πρωτοβουλία, δίνει την δυνατότητα σε πολίτες που ζουν στο εξωτερικό αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας να διευθετήσουν ζητήματα που αφορούν τον γάμο ταχύτατα, αποφεύγοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούν χρόνο.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης , Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος Τόλιος μίλησε στην εν λόγω ιστοσελίδα για την καινοτόμο πρωτοβουλία της Μητροπόλεως του.

\”Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για να έχουν άμεση επικοινωνία, όσο το δυνατόν ταχύτερη και αδάπανη, όλοι οι ενδιαφερόμενοι για θέματα που τους αφορούν, ήδη έχει τοποθετήσει στην ιστοσελίδα της, την δυνατότητα επικοινωνίας τους με την τοπική μας Εκκλησία μέσω \”skype\”, αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας πως \”το γραφείο γάμων και διαζυγίων, όπως και το γραφείο του πρωτοσυγκέλλου, ευρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, πάντοτε βέβαια στό μέτρο του δυνατού και σε εργάσιμες πρωϊνές ώρες (10-1) κατα τις καθημερινές.

Η προσπάθειά μας αυτή, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει περισσότερο στην εξυπηρέτηση όλων όσων χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου. Επίσης πρέπει να τονίσωμε ότι η άμεση επικοινωνία μεταξύ των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και των πολιτών, όπως τουλάχιστον μπορούμε να την διαχειρισθούμε με το διαδίκτυο, μάς προσφέρει την δυνατότητα χωρίς αναμονή και σε ελάχιστο χρόνο να δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες και τα διάφορα αιτήματα, που απασχολούν τους ενδιαφερομένους, να έχουν την άμεση απάντησή τους\”

\”Όλοι μας, μέσα σε μια εποχή που επικοινωνούμε με τους τρόπους που γνωρίζομε, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία για να διευκολύνωμε ο ένας τον αλλον\”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook