Μια απο τις μεγαλύτερες φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης ανακάλυψαν σήμερα οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου σε δύσβατη και δασωδη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Η φυτεία εντοπίστηκε, όταν απο τα ξημερώματα, δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης ξεκίνησαν επίγειες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι άνδρες που συμμετείχαν στις έρευνες έφτασαν κοντά στο χωριό Αγιά του Μυλοποτάμου, όπου ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά σε ένα – στην κυριολεξία – δάσος απο δενδρύλλια κάνναβης καθώς ο συνολικός τους αριθμός  φτάνει στα 2.003 δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου & Μυλοποτάμου και με την υποστήριξη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α) Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίσθηκε σε δύσβατη – δασώδη περιοχή (βλέπε φωτό), φυτεία κάνναβης σε έκταση ενάμιση (1,5) στρέμματος, διαρθρωμένη εντός δέκα τριών (13) ανισόπεδων χώρων, στους οποίους καλλιεργούνταν επιμελώς, δύο χιλιάδες τρία (2.003) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως τριών (3) μέτρων.

\"\"

Στην περιοχή πήγαν τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ.Μ.Παραβολιδάκης, όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου κ.Π.Μουρτζανός, οι οποίοι επέβλεψαν τις διαδικασίες περισυλλογής στοιχείων για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά – τα τελευταία χρόνια – που οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν τέτοιου μεγέθους χασισοφυτεία στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου οι σχετικές \”καλλιέργειες\” είχαν περιοριστεί λόγω των συνεχών \”χτυπημάτων\” απο τις διωκτικές αρχές.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook