Τελευταία ενημέρωση: 13:45

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι νότια του Ρεθύμνου, από περιοχή στον Κεραμέ Αγίου Βασιλείου, κοντά στον Πλακιά απειλώντας σπίτια και αποτεφρώνοντας καλλιέργειες αλλά και χορτολιβαδική και δασική βλάστηση.

Παρόλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δημιουργούν συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις και δεν επιτρέπουν στις πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τις προηγούμενε ώρες ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καθώς η  φωτιά που χθες μαίνονταν ανεξέλεγκτη, ανάγκασε τους κατοίκους του οικισμού Αγαλλιανού να εγκαταλείψουν, για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους καθώς η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα το χωριό.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βοήθησαν στην εκκένωση του οικισμού, ενώ χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών η φωτιά δεν έκαψε σπίτια. Ωστόσο, έχουν καεί δεκάδες ζώα και καλλιέργειες.

Στη συνέχεια η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγία Παρασκευή, και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατόρθωσαν για άλλη μια φορά να αποτρέψουν τα χειρότερα, καθώς κράτησαν τις φλόγες έξω από το χωριό.

Νωρίς το βράδυ σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η περιοχή της Ακουμιανής Γυαλιάς. Νωρίτερα το απόγευμα η πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι  το νησί βρίσκεται Γενική Επιφυλακή και δυνάμεις από όλο τη Κρήτη έσπευσαν στο Ρέθυμνο για να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 46 υπαλλήλους, 7 οχήματα ΟΤΑ, 54 άτομα σε ομάδες πεζοπόρων μια ομάδα αποτελούμενη από 21 στρατιώτες  αλλά και αρκετοί εθελοντές και κάτοικοι που ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες.

Επίσης από νωρίς το πρωί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα

Την επιχείρηση συντονίζει από την πρώτη στιγμή ο ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ στην Κρήτης, κ. Χρήστος Μπουραντάς.

.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook