Ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τηλεοπτική παραγωγή. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και σε κάθε διοργάνωση η εικόνα που… \”τρέχει\” σε όλο τον κόσμο, κάνει τις προσπάθειες των αθλητών πιο ελκυστικές. Ένας Έλληνας, λοιπόν, είναι ο \”μαέστρος\” πίσω από τις κάμερες. Ο Κώστας Μιχαηλίδης από το Λονδίνο, θα κάνει τους παίκτες των ΗΠΑ να φαίνονται πιο θεαματικοί μέσω των πλήκτρων που θα πατούν οι συνεργάτες του.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος και παραγωγός θα είναι το απόλυτο \”αφεντικό\” για οτιδήποτε έρχεται στις οθόνες μας από το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ.

Η τηλεοπτική παραγωγή αποτελείται από 130 άτομα. Το τηλεοπτικό συνεργείο είναι από το Ισραήλ (TLVP) και καλύπτει στη χώρα του την Μακάμπι Τελ Αβιβ. Δεν έχει δουλέψει άλλη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα χρησιμοποιηθούν 15 κάμερες, εκ των οποίων οι 4 ρομποτικές. Για τα ριπλέι έχει 6 LSM.

Όλοι μέσα στο master control με επικεφαλής τον Κώστα Μιχαηλίδη πρέπει να συντονιστούν άψογα και καθημερινά για να μην… χάσουν πλάνο. Δουλειά δύσκολη, με άγχος, ένταση, πάθος αλλά και με… γοητεία.

Η θέση του Κώστα Μηχαηλίδη είναι production manager. Εργάσθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1988 στη Σεούλ για την EBU, ως Program Editor, το 1992 στη Βαρκελώνη ως Production Manager στην πάλη. Το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ ήταν παραγωγός στην αποστολή της ΕΡΤ. Το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, ήταν Production Manager στο Beach Volley.

Το ολυμπιακό τουρνουά διεξάγεται σε δύο γήπεδα. Το ένα είναι το \”Basketball Arena\” (προσωρινή κατασκευή). Κατασκευάσθηκε πριν λίγο καιρό και βρίσκεται στο Ολυμπιακό πάρκο απέναντι από το Ολυμπιακό χωριό. Έχει χωρητικότητα 12.000 θέσεων και σε αυτό θα γίνουν οι προκριματικοί μέχρι τις 6 Αυγούστου. Διαθέτει 73 θέσεις σχολιαστών και 43 observers. Μόλις τελειώσει το μπάσκετ θα γίνουν στο γήπεδο, οι τελικοί του χαντ μπολ. Στην συνέχεια ο \”θίασος\” μεταφέρεται στο \”North Greenwitch Arena\” για τους τελικούς. Το γήπεδο αυτό είναι στις όχθες του Τάμεση και είναι γνωστό ως \”Ο2 Arena\”. Αρχιτεκτονικό κόσμημα, ιδιαίτερα το βράδυ όταν φωτίζεται. Σε αυτό το κλειστό γίνονται όλες οι μεγάλες μουσικές συναυλίες. Έχει χωρητικότητα 20.000 θέσεων. Εκεί γίνεται από τις 28 Αυγούστου η Γυμναστική. Έχει 89 θέσεις σχολιαστών και 183 observers (!).

Σκεφτείτε λοιπόν, όταν ο Κόμπε καρφώνει, ένας Έλληνας από το Λονδίνο θα είναι πίσω από τις κάμερες και θα δουλεύει για να το απολαύσουμε τις επινοήσεις του Αμερικανού σταρ, ξανά και ξανά σε ριπλέι…

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook