Πολλές διακρίσεις σημείωσαν το προηγούμενο διάστημα σε διάφορες διοργανώσεις οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Σούδας.
Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του ΟΑΣ:
Επιτυχημένη παρουσία με εκπληκτικά αποτελέσματα για τον Δημήτρη Σκαλιδάκη αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες του Ο.Α. Σούδας στο 6ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Νίκη Πατρών, από 14/7 έως 19/7/12.
Ο αθλητής του Ο.Α.Σούδας κατέλαβε την 1η θέση στο μονό αλλά και στο διπλό επιβεβαιώνοντάς την κυριαρχία του στη συγκεκριμένη κατηγορία. 
Οι αγώνες στο μονό του διαδοχικά  ήταν οι εξής: Στον πρώτο γύρο κέρδισε 6-0 , 6-2 , τον αθλητή Τασούλη από  Ο.Α. Ηλιούπολης, και την ίδια μέρα στο 2ο γύρο τον αθλητή Καζαντζή από Πεύκη με 6-2 , 6-2. 
Την ίδια μέρα στον 1ο γύρο του διπλού με το συναθλητή του Παπαιωάνου  Ιωάννη από το Χαϊδάρι κέρδισαν το ζευγάρι Ιωαννίδη-Ιωαννίδη από Αγ. Παρασκευή με 4-1, 4-1. 
Την επόμενη μέρα στα προημιτελικά του μονού ο Δ. Σκαλιδάκης σε σταθερά ανοδική πορεία, κέρδισε τον αθλητή Μικρόβα του Παπάγου με 6-0 ,6-2. 
Το απόγευμα τις ίδιας μέρας στον ημιτελικό γύρο του τουρνουά επικράτησε του αθλητή Κάντγουελ του Μαραθώνα με σκορ 6-3, 6-1. Την ίδια μέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο τελικός της κατηγορίας «Αγόρια 16» στο διπλό όπου κέρδισαν τους Δελή Α.-Δελή Γ. από Κόρινθο με 6-1, 7-5. Η επόμενη μέρα βρήκε τον Δ. Σκαλιδάκη στον τελικό όπου με αλάνθαστη τεχνική και σωστές επιλογές στην τακτική του επικράτησε πολύ εύκολα  του αθλητή Περδικογιάννη από το Ηράκλειο, όπως μαρτυρεί και το σκορ  6-1, 6-3 κατακτώντας την 1η θέση.

Το εκπληκτικό  αυτό φινάλε ήταν το επισφράγισμα  της πορείας του αφού ακριβώς πριν την έναρξη του πανελλαδικού πρωταθλήματος (13/7) (μετά από αγώνα μπαράζ με τον αθλητή Σταυρόπουλο του Ο.Α. Αθηνών) ήλθε η πρόκριση του με την εθνική ομάδα στους πανευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στην Μόσχα από  23/7/ έως 29/7.

Στη Ρωσία ο Σκαλιδάκης εκπροσώπησε την εθνική ομάδα της κατηγορίας του μαζί με τον  Θεοδώρου Ελ. από την Πετρούπολη, την Βασιλείου Αναστασία από τον Όμιλο Αθηνών και την Ματούλα Μάρθα από την Θεσσαλονίκη. Σαν ομοσπονδιακός προπονητής στους πανευρωπαϊκούς αυτούς αγώνες ορίστηκε ο προπονητής του Ο.Α. Σούδας Θανάσης Γκόγκος, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα τον Σουδιανό όμιλο και αναγνωρίζει την δουλειά του συγκεκριμένου προπονητή. Η παρουσία των ελλήνων αθλητών στους αγώνες αυτούς ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ο Δ. Σκαλιδάκης με τον Ε. Θεοδώρου στο διπλό με δύο σημαντικές νίκες μπήκαν στην 16άδα της διοργάνωσης.

Στη διοργάνωση του 6ου Πανελλαδικού πρωταθλήματος και στην κατηγορία «Κορίτσια 12» η αθλήτρια Γκόγκου Ελευθερία κατέλαβε την 3η θέση στο διπλό μαζί με την Κοκκινάκη Ευγενία του Ο.Α. Χανίων επικρατώντας των Μπαλάσκα–Μιούμπη του Ο.Α. Χανίων 6-0, 6-0 και γνωρίζοντας την ήττα στον ημιτελικό της διοργάνωσης μετά από ένα αμφίρροπο αγώνα από τις Γρίβα (Αθηνών)–Kαμπιώτη (Ζακύνθου) με σκορ  6-3, 4-6, 4-10. Η μικρή αθλήτρια  του Ο.Α. Σούδας στο μονό της στον 1ο γύρο του ταμπλό κέρδισε τη Σταμάτη από Ηλιούπολη με 6-1, 6-4, και στην 16αδα του τουρνουά έχασε από την Αρκαδιανού (Χαιδάρι) με 2-6, 2-6 αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και ελπίδες για  τη μελλοντική της πορεία.

Τον Ο.Α. Σούδας εκπροσώπησαν και άλλα παιδιά στις εξής κατηγορίες: Στα «Κορίτσια 12» η Ζουμπά Ευτυχία έκανε δύο νίκες στα προκριματικά απέναντι στην Μητροπούλου (Ναύπακτο) με 4-2, 4-2, και Δράκου (Βουλιαγμένης ) με 7-6, 6-3 και έχασε στον πρώτο γύρο του ταμπλό από την Γκούσκου (Βάρης) με 0-6, 0-6. Στην ίδια κατηγορία των αγοριών ο Βαρβεράκης Γιώργος  ηττήθηκε στον 1ο γύρο προκριματικών από τον Κούτσικο (Φθιωτικού Ο.Α.) με 0-4, 0-4 .

Στα «Κορίτσια 14» η Γκόγκου Κωνσταντίνα έχασε στον 1ο γύρο του ταμπλό από την Σπυροπούλου (Παπάγου) με 0-6, 3-6 ενώ η Ζουμπά  Δέσποινα κέρδισε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών την Πλατανίτη (Ναύπλιο) και έχασε στον 1ο  γύρο του ταμπλό από την Μπάζου (Ναύπλιο) 2-6, 2-6.

Στα «Αγόρια 14» ο Βουλγαράκης Ελευθέριος ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών από τον  Σκορίλα (Ιωαννίνων ) με 4-6, 2-6.

Στα «Αγόρια 16» ο Κοκκινάκης Ιωάννης έχασε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών από τον Στρατούλη (Χαϊδάρι) με 6-7, 1-6.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη και ελπιδοφόρα για ευρωπαϊκές διακρίσεις ήταν και η συμμετοχή  του Δημήτρη Σκαλιδάκη στο ευρωπαϊκό τουρνουά TEJT 16&U Svilengrad που διεξήχθη στην Βουλγαρία από 2 έως 8 Ιουλίου. Ο Δημήτρης Σκαλιδάκης ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης και μετά από 2 νίκες επί των Βούλγαρων αθλητών Zlatomir Inanof με 6-1, 6-0 και Gabriel Evtimov (Νο 1 των προκριματικών) με 6-7(3,) 6-3, 6-0 πέρασε στο κυρίως ταμπλό όπου έχοντας εξαιρετική απόδοση έφτασε στους 8 της διοργάνωσης νικώντας κατά σειρά τους Ilig Kostov (Βουλγαρία) με 6-0, 6-0 και το Νο 3 του ταμπλό Valentin Vanta (Ρουμανία) με 4-1 Retired και χάνοντας στην συνέχεια από τον νικητή του τουρνουά Gabriel Donev (Βουλγαρία) με 7-5, 6-0.

Τέλος, στο 3ο Ενωσιακό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα από 6 έως 8 Ιουλίου, όπου ο Ο.Α. Σούδας συμμετείχε με περιορισμένο αριθμό αθλητών, ο αθλητής του Ο.Α.Σ. Βαρβεράκης Γιώργος  κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία «Αγόρια 12» φτάνοντας στον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από τον Ταμιωλάκη Βαλάντη  του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ  με σκορ 6-2, 6-2 ενώ στην κατηγορία «Αγόρια 16» ο Κοκκινάκης Ιωάννης κατέλαβε την 3η θέση.

Οι πρώτες θέσεις σε πανελλαδικά πρωταθλήματα, οι κλήσεις στην εθνική ομάδα, οι επιτυχίες στα ενωσιακά πρωταθλήματα και τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των μικρών αθλητών του ομίλου επιβεβαιώνουν την άριστη δουλειά και συνεργασία αθλητών –προπονητών και Διοίκησης του ομίλου .

Επόμενος στόχος για τον Ο.Α. Σούδας το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από  28/7 έως  08/8 στην  Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook