Να διπλασιαστεί ο αριθμός των αφίξεων από τη Ρωσία -στο 1 εκατομμύριο Ρώσους- έχει στόχο το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, ενώ ανοίγουν και τρία νέα γραφεία έκδοσης βίζας στη Μόσχα.

Η αγορά της Ρωσίας θεωρείται από τις ιδιαίτερα δυναμικές για την Ελλάδα και είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι είχαμε άνοδο αφίξεων της τάξεως του 55%! Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας ανήλθαν από 251.000 το 2009, σε 415.000 στο 9μηνο του 2010.

Η πολιτική διευκόλυνσης στην παροχή αδειών visa βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το επόμενο στάδιο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, επισκέφθηκε τη Μόσχα με αφορμή την 6η έκθεση Intourmarket και ανακοίνωσε ότι στους επόμενους τρεις μήνες θα ανοίξουν στη Ρωσία τρία καινούρια visa centers, στις πόλεις Καζάν, Σαμάρα και Κρασνογιάρσκ για να ανταποκριθούν στη ραγδαία αύξηση της κίνησης των Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας. Μάλιστα, η κίνηση συνδέεται και με το αυξημένο ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών για ανάπτυξη δράσεων και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός, στις συναντήσεις του με τους tour operators έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έτος 2014, κατά το οποίο το «Σταυροδρόμι Πολιτισμών» της Θεσσαλονίκης θα έχει ως τιμώμενη χώρα τη Ρωσία με πλήθος πολιτιστικών δράσεων. Επίσης, συζήτησαν τρόπους μέσω των οποίων θα συνεχίσουν την προώθηση τουριστών στη χώρα μας, καθώς τα περιθώρια για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών είναι ακόμα εντυπωσιακά μεγάλα.

Επιπλέον ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε στους Ρώσους δημοσιογράφους πως η Ελλάδα είναι ένθερμος σύμμαχος της Ρωσίας στα αιτήματά της στην Ε.Ε. και ζήτησε και τη δική τους συνεργασία, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω αύξηση της κίνησης των Ρώσων επισκεπτών προς την Ελλάδα.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook