Πολλές γυναίκες λατρεύουν τα μακριά μαλλιά, πρέπει όμως να κάνουν και τις απαραίτητες διεργασίες για να τα διατηρούν. Σας δίνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Αφήστε τα μαλλιά σας φυσικά, μην τα βάφετε συνέχεια. Φροντίστε να κάνετε σωστή διατροφή, έτσι ώστε να λαμβάνετε και τις απαραίτητες βιταμίνες για την υγεία των μαλλιών σας.

Μην αγχώνεστε πολύ και συνέχεια! Τo άγχος έχει πολύ κακή επιρροή στα μαλλιά σας, αφού τα αποδυναμώνει και τα αραιώνει και μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με σεσουάρ και προϊόντα styling (gel, αφρό και λακ). Προμηθευτείτε ένα σπρέι κερατίνης με το οποίο μπορείτε να ψεκάζετε τις άκρες των μαλλιών σας. Η κερατίνη δυναμώνει τη τρίχα και σας βοηθά ταυτόχρονα στο styling.

Επίσης αποφύγετε τη συχνή χρήση σεσουάρ, ψαλιδιού ή πρέσας καθώς προκαλούν «σπάσιμο» και αφυδάτωση της τρίχας. Μια φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε στα μαλλιά σας φυσική μάσκα με βασικά συστατικά 2 κρίκους αυγού και ελαιόλαδο. Κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες σας, αφήστε την για 25 λεπτά περίπου, λουστείτε και ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό (προς κρύο) νερό. Ακόμη, προμηθευτείτε με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά σας. Μια φορά στους 3 μήνες τα μαλλιά πρέπει να «καθαρίζουν» από τη ψαλίδα.

Τέλος, σε περίπτωση που έχετε περαιτέρω προβλήματα με τα μαλλιά σας, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για να σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

 

zougla.gr