Συνολικά 150 γυναίκες, από κάθε γωνιά του Δήμου Γόρτυνας, υποβλήθηκαν σε εξέταση μαστογραφίας, το διάστημα από 19 έως 27 Ιουλίου, που η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας περιόδευσε στην περιοχή, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας των πολιτών. Η αθρόα προσέλευση των γυναικών της Γόρτυνας, κατέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο την αναγκαιότητα του προγράμματος που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε όλους τους Δήμους του νησιού.

Η Κινητή Μονάδα επισκέφτηκε 7 οικισμούς από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες της Γόρτυνας, προκειμένου να διευκολύνει τις δημότισσες που επιθυμούσαν να εξεταστούν και δεν είχαν την οικονομική ή άλλη δυνατότητα για να το πράξουν έως τώρα. Στο φινάλε οι ευχαριστίες που εισέπραξε το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που τη στελέχωναν, από όσες γυναίκες υποβλήθηκαν σε μαστογραφία, αποτέλεσε το μεγαλύτερο παράσημο της όλης πρωτοβουλίας.. 

Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας και αρμόδιος σε θέματα υγείας, Σταύρος Ξυλούρης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια αλλά και τους εργαζομένους της Κινητής Μονάδας, για την δυνατότητα που προσέφεραν στις πολίτισσες της Γόρτυνας να εξεταστούν δωρεάν και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας έδωσε την ευκαιρία στις Γορτύνιες  να υποβληθούν σε μια σημαντική προληπτική εξέταση, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν κάποιο χρηματικό αντίτιμο κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας λόγω της κρίσης. Περίπου 150 γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 70 ετών, από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας της Περιφέρειας και παράλληλα ενημερώθηκαν για διάφορα ιατρικά θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας και των κατοίκων της περιοχής, τόσο την Περιφέρεια Κρήτης που υλοποιεί το πρόγραμμα, όσο και τους εργαζόμενους στην κινητή μονάδα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στις κατοίκους του τόπου μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook