Τελευταία ενημέρωση 15:10

\’Αμεσες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις για το σχολικό \”Καλλικράτη\”, ύστερα απο την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για τις συνενώσεις των σχολείων.

Το πρωί της Δευτέρας 14/3, δεκάδες γονείς και κηδεμόνες  από το Τεφέλι Ηρακλείου αλλά και απο τα Καμισιανά Χανίων, συγκεντρώθηκαν στη Διεύθυνση Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Κρήτης δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην φύγουν εαν δεν υπάρξει αναίρεση της απόφασης του υπ.Παιδείας που αφορά αφενός στην συνένωση του διθέσιου δημοτικού σχολείου Λιγόρτυνου με το μονοθέσιο Χαρακίου και το τριθέσιο Τεφελίου και αφετέρου στην συνένωση των δημοτικών σχολείων Καμισιανών και Ταυρωνίτη.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Τεφελίου έχουν έναν επιπλέον λόγο να έχουν αναστατωθεί καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ.Παιδείας, εκτός των δημοτικών σχολείων, συνενώνεται και το Γυμνάσιο Τεφελίου με το Γυμνάσιο Χάρακα. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σήμερα το Γυμνάσιο Τεφελίου τελεί υπο κατάληψη.

Τελικά αργά το μεσημέρι όλοι οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν μετά τις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης πως θα στείλει γραπτό αίτημα προς το υπ.Παιδείας , τουλάχιστον, για ανάκληση της απόφασης που αφορά στην συνένωση των Γυμνασίων Τεφελίου και Χάρακα.

Σε ότι αφορά στην συνένωση του 4θέσιου δημοτικού σχολείου Καμισιανών με το 6θέσιο δημοτικό σχολείο Ταυρωνίτη, υπενθυμίζεται πως γονείς και κηδεμόνες των Καμισιανών είχαν προχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του σχολείου το οποίο, μαζί με το νηπιαγωγείο έχει περίπου 50 μαθητές. Την αντίθεσή του στην συγκεκριμένη συνένωση έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλανδράκης, αλλά και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων.

Πάντως ο κ.Κλινάκης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για δύσκολές αποφάσεις απο πλευράς του υπ.Παιδείας επισημαίνοντας πως όλες οι διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Κρήτη κατέβαλλαν προσπάθειες για να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες για την αναγκαιότητα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook