Σε ρόλο… θεατή στα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων καλείται ο βρετανικός στρατός. Αφού επιστρατεύτηκαν άρων-άρων για να συνδράμουν στην ασφάλεια της διοργάνωσης, οι στρατιώτες καλούνται τώρα να καλύψουν τις κενές θέσεις στα γήπεδα του Ολυμπιακού Λονδίνου.

Το θέαμα των κενών θέσεων στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και συγκεκριμένα στο κέντρο Κολύμβησης και το γήπεδο ενόργανης γυμναστικής που παραδοσιακά είναι κατάμεστα, έκαναν το γύρο του κόσμου και εξόργισαν πολλούς Βρετανούς που πάσχισαν να βρουν εισιτήρια μέσω ενός περίπλοκου συστήματος διάθεσης.

Οι θέσεις που έμειναν κενές ανήκαν σε διαπιστευμένους αξιωματούχους στην Ολυμπιακή Επιτροπή και αθλητικές ομοσπονδίες, ορισμένους χορηγούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Τα εισιτήρια για το κοινό είχαν εξαντληθεί.

Η οργανωτική επιτροπή Locog βρήκε ξανά τη λύση στο στρατό, προσφέροντας στους στρατιώτες που έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια των γηπέδων να κάνουν σε εθελοντική βάση… χρήση των άδειων θέσεων όταν βρίσκονται εκτός καθήκοντος.

Η πρόσκληση προς τους στρατιώτες θα γίνεται την τελευταία στιγμή, όταν διαπιστώνεται πως παραμένουν κενές θέσεις.

Σχετική ανακοίνωση έγινε από εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χάντ δήλωσε ότι το θέαμα των άδειων θέσεων είναι «πολύ απογοητευτικό» και, όπως αναφέρει ο Guardian, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να διατεθούν στο κοινό, σημειώνοντας ότι το ζήτημα εξετάζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι στρατός της Βρετανίας κλήθηκε εκτάκτως να συνδράμει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αφότου η εταιρεία G4S απέτυχε να ανταποκριθεί στην ευθύνη που είχε αναλάβει για τη συγκέντρωση 10.400 φρουρών ασφαλείας.

Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναπτύξει συνολικά 3.500 άνδρες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν μόλις επιστρέψει από αποστολές στο Αφγανιστάν.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook