Την πολιτική παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος, από τη μια να αναδείξει και να αξιοποιήσει την πρωτοβουλία συνένωσης ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και από την άλλη να παρουσιάσει τις προτεραιότητες αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής σε τομείς όπως οι αποκρατικοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών στο δημόσιο.

Οι πλέον στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και οι άνθρωποι του επικοινωνιακού επιτελείου του διαμορφώνουν ήδη το πρόγραμμα της παρουσίας του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, το οποίο επανεξετάζεται και στήνεται από την αρχή. Καταλυτική είναι και η συμβολή του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αλλά και της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το φετινό πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό από όσα είχαν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια – όπως τα εγκαίνια το πρωί του Σαββάτου στη συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια ή ακόμη και η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας το βράδυ της ίδιας ημέρας στο «Βελλίδειο».

«Η παρουσία του πρωθυπουργού είναι πιθανό να είναι περιορισμένη χρονικά, ωστόσο θα στείλει σημαντικά μηνύματα και για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και για το κυβερνητικό έργο», λέει στη «ΜτΚ» στέλεχος που μετέχει στις συσκέψεις. Οι πληροφορίες λένε πως έχουν κατατεθεί πολλές εισηγήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο που προτείνουν ως και μονοήμερη παρουσία του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ή η κεντρική ομιλία να γίνει μία ημέρα νωρίτερα ώστε το Σάββατο να μείνει ελεύθερο για την Έκθεση και την αγορά. Άλλες θέλουν η ομιλία του πρωθυπουργού να μη γίνεται στο «Βελλίδειο» αλλά σε κάποιον άλλο χώρο, όπως το Μέγαρο Μουσικής ή το Νόησις, πάντα όμως σε μια εκδήλωση με οικονομικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο.

Οι προτάσεις αυτές επιχειρούν να απαντήσουν και στον δεδομένο προβληματισμό για τις προγραμματιζόμενες διαδηλώσεις των συνδικάτων, που ήδη έχουν αρχίσει να εξαγγέλλονται για την ημέρα των εγκαινίων, και τις επιπτώσεις από το σύνολο των εκδηλώσεων στη λειτουργία της πόλης. «Δεν μπορεί η πόλη να αστυνομοκρατείται» λένε από το Μαξίμου, κι έτσι αφενός θα υπάρχει άλλος σχεδιασμός, αφετέρου υπάρχουν σκέψεις το βράδυ του Σαββάτου -που κορυφώνονται οι διαδηλώσεις- να μην υπάρχουν πολιτικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

(Μακεδονία)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook