Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε ο Ναυταθλητικός Αθλητικός Όμιλος Σούδας στη Β\’ φάση του 78ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων, το οποίο διεξήχθη στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από τον ΝΑΟΣ:

Με σημαντικές επιτυχίες αλλά και πολλές εμπειρίες επέστρεψαν τα πληρώματα κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Αθλητικού Ομίλου Σούδας από την Β΄ Φάση του  78ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων που έγινε το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουλίου στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.

    Τα πληρώματα των σκαφών του ΝΑΟ Σούδας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και παρά την ταλαιπωρία του 24ωρου ταξιδιού από τη Σούδα μέχρι τα Ιωάννινα αλλά και την δυσμενή για αυτά κλήρωση κατάφεραν να πλασαριστούν στους μικρούς τελικούς των αγωνισμάτων 2πλού σκίφ και σκιφ παίδων.

    Συγκεκριμένα το 2πλό σκίφ παίδων με Πλήρωμα τους Γιώργο Σαριδάκη και Φώτη Βλαχοδήμο  από τον προκριματικό αγώνα  προκρίθηκαν στον ημιτελικό με χρόνο 7.20.44 (ο τέταρτος καλύτερος πανελλήνιος χρόνος)   αλλά η ατυχής τους κλήρωση τους έφερε να αγωνισθούν στον μικρό τελικό όπου και τερμάτισαν στην 1η θέση, (7η Πανελλήνια)

    Στο σκιφ παίδων ο Θοδωρής Χαριτάκης προκρίθηκε από τον προκριματικό αγώνα στον ημιτελικό και κατάφερε να αγωνισθεί στον μικρό τελικό όπου και τερμάτισε στην 1η θέση με χρόνο 8.09.07.(7η Πανελλήνια θέση και 6ος  χρόνος)

    Το Τετραπλό σκίφ παίδων με πλήρωμα τους πολλά υποσχόμενους αρχάριους Μιχαήλ Ουρουτζόγλου, Βασίλη Κόττα, Ξεπαπαδάκη Μιχάλη και Γιώργο Κουσκουμβεκάκη απεκόμισαν σημαντική εμπειρία, από την συμμετοχή τους στο παραπάνω πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού     στον προκριματικό αγώνα   τερμάτισαν στην 5η θέση και στον επαναληπτικό στην 6η καταλαμβάνοντας την 8η γενική θέση στην κατηγορία τους.

    Ακόμα στο σκιφ παίδων ο αρχάριος Δημήτρης Νικολιδάκης απεκόμισε και αυτός σημαντική εμπειρία αφού για πρώτη φορά συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 6η θέση της διαδρομής του.

    Τους Αθλητές του Ομίλου στην δύσκολή αλλά και μακρινή αυτή αποστολή συνόδευσαν ο Προπονητής τους Κος  Δανιήλ Χωματάς και η Γενική Γραμματέας Κα Πέπη Κελαϊδή

    Ο Ν.Α.Ο. Σούδας  επιθυμεί   να εκφράσει τις ευχαριστίες του Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης (ΑΝΕΚ Lines) για την στήριξη της στον Όμιλο αλλά και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης, για την παροχή έκπτωσης στην μετακίνησή του από τη Σούδα στα Ιωάννινα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η μετακίνηση και διαμονή των Αθλητών και Αθλητριών του Ομίλου στα Πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετέχει γίνεται από τα πενιχρά έσοδά του, προσπαθώντας να μην επιβαρύνει οικονομικά τις  οικογένειες  των Αθλητών του.

    Τέλος υπενθυμίζεται ότι η αναβληθείσα κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς θα γίνει  την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 21:00. Θα προηγηθεί μικρή ευχαριστήρια τελετή για τους αθλητές-αθλήτριες και γονείς του τμήματος κωπηλασίας  στα γραφεία του Ομίλου στο Δημοτικό Ναυταθλητικό κέντρο Σούδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook