Συνεχίζεται η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», των Δημόσιων - Δημοτικών Βιβλιοθηκών, που συμμετέχουν στο Δίκτυο της Future Library (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»).

Ανάμεσα σε αυτές και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου & την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, από την Τετάρτη 01 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 3 Αυγούστου, με τίτλο «Από το βιβλίο στον ….κινηματογράφο» έχει ως εξής:

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 10:00-11:00 το πρωί.

Στο χώρο της Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι της «Αλίκης στο στη χώρα των θαυμάτων», διαβάζουν το βιβλίο και ανακαλύπτουν το τέλος της ιστορίας… στη μεγάλη οθόνη. Μια δράση που συνδέει το βιβλίο με την 7η τέχνη.

Εμψυχωτής: Μαραβελάκη Μαρία, Καραπούλιος Θανάσης. Για παιδιά: 5-15 ετών στη Βιβλιοθήκη. του Δημοτικού Κήπου

2-3-4 Αυγούστου 2012 20:45, 22:45 το βράδυ

Στο Θερινό Κινηματογράφο «Κήπος» θα προβληθεί η ταινία: Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (2010) του Τιμ Μπάρτον, με τους Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίσπιν Γκλόβερ.

Τιμή εισόδου: 2-3 Αυγούστου 5€, 4 Αυγούστου 7€