Μπορεί η πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας να ήταν μια πολύ σκληρή και έντονη προσωπικότητα κάτι που της έδωσε και το προσωνύμιο «Σιδηρά Κυρία», ωστόσο ήταν και γυναίκα.

Μια γυναίκα, που ενώ ήταν αυστηρή τόσο με τους πολιτικούς της αντίπαλους όσο και με τους υπουργούς της, ήταν και λάτρης του ωραίου, με τους εμφανίσιμους άνδρες συναδέλφους της να αποτελούν μια από τις αδυναμίες της.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Τζον Κάμπελ, βιογράφος της πρώην πρωθυπουργού, που κάνει λόγο για την αδυναμία που είχε η Θάτσερ, στους ωραίους άνδρες και δε στους υπουργούς της.

Ωστόσο ο Κάμπελ ξεκαθαρίζει πως ο θαυμασμός αυτός παρέμεινε σε πλατωνικό επίπεδο ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η άλλοτε «Σιδηρά Κυρία» εξακολουθούσε να κρατά στις υπουργικές και κυβερνητικές θέσεις τους εμφανίσιμους αυτούς άνδρες ακόμα και αν δεν είχε να πει τίποτα μαζί τους. “Δες το απλά σαν μια ενδιαφέρουσα ιδιορρυθμία” του είχε πει κάποτε η ίδια” με τον Κάμπελ φυσικά να μην μπορεί να πει τίποτα στην αυστηρή πρωθυπουργό του. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook