Οι φόβοι για χάος στις μετακινήσεις Λονδρέζων και ξένων επισκεπτών που βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τη Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα από την έναρξη των Αγώνων, φαίνεται ότι ήταν τελικά αβάσιμοι.

Χρήστες του δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς δηλώνουν ότι όλα κύλησαν ομαλά το πρωί της Δευτέρας και ότι οι σταθμοί του μετρό είναι άδειοι.

«Συνεχίζοντας με τον Ντάνι Μπόιλ, το Σίτι μοιάζει να έχει βγει από το 28 Μέρες Μετά» ανέφερε ένας άνδρας, χρήστης του μετρό.

Άλλοι Λονδρέζοι ανέβαζαν φωτογραφίες στο Twitter που έδειχναν άδειους σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες των μέσων μεταφοράς, η πρωινή ώρα αιχμής κύλησε αρκετά ομαλά. Η βραδινή ώρα αιχμής θα αποτελέσει μια δεύτερη δοκιμασία για τους κατοίκους του Λονδίνου.

Ένας από τους σταθμούς που αναμένεται να γεμίσει με κόσμο είναι στο London Bridge, καθώς οι θεατές θα μετακινούνται στους διάφορους τόπους διεξαγωγής αθλημάτων.

Εκείνοι που παραπονιούνται για «χάος» είναι οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Οδηγών Ταξί παραπονέθηκε ότι το κλείσιμο δρόμων για τη δημιουργία Ολυμπιακών Λωρίδων έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Δεκάδες χιλιάδες Λονδρέζοι έχουν κολλήσει στην κίνηση», την ώρα που οι «Ολυμπιακές Λωρίδες είναι τελείως άδειες» είπε, μιλώντας στο BBC News.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς θα κατάφερνε η πόλη με το απαρχαιωμένο δίκτυο συγκοινωνιών να εξυπηρετήσει περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες καθημερινά.

Ο μεγαλύτερος φόβος είχε να κάνει με το μετρό, το γνωστό σε όλους Tube, ηλικίας άνω των εκατό ετών.

Παρά τα σημαντικά πρόσφατα έργα ανακαίνισης, κόστους 10 δισ. ευρώ, το δίκτυο του υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτο σε υπερφόρτωση και καθυστερήσεις.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook