Το Moυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012, την ατομική έκθεση με σχέδια της Μαρίας Χατζηανδρέου.

Τα σχέδια της Μ. Χατζηανδρέου ακροβατούν μεταξύ εικονογράφησης ενός άγραφου μιθυστορήματος και μιας νεκρής φύσης. Κατοικούν μια λεπτεπίλεπτη περιοχή όπου ευαίσθητες και εύθραυστες ισορροπίες επιτρέπονται να εκφράσουν άφοβα την ομορφιά τους.

Σαν αβίαστα και εύλογα οπτικά ποιήματα, κάθε ένα αποτελεί μια κατάθεση της ίδιας σιωπηλής φιλοσοφίας ηρεμίας και συμπαντικής συνοχής.

Η καλλιτέχνης σχολιάζει για την έκθεση:

«Η αισθητική μου πρόταση, η προτίμησή μου σε μια θεματολογία που έχει να κάνει με την απλή ομορφιά των φυσικών αντικειμένων και του φωτός, γίνεται παραλλαγή της πραγματικότητας σε όραμα.»

Η Μ. Χατζηανδρέου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. [1979-1984] με τους Δ. Μυταρά και Π. Τέτση αποφοιτώντας με άριστα. Από το 1985 έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές – θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στην Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στο Εδιμβούργο.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Παράλληλα, στον ισόγειο και στον πρώτο όροφο του Μ.Σ.Τ. Κρήτης συνεχίζονται δύο ατομικές εκθέσεις. Πρόκειται για την “Πύλη Α” του ζωγράφου Νίκου Αλεξίου και την “Άγονη Γραμμή” του γλύπτη Γιώργου Γυπαράκη.

Επίσης συνεχίζεται η παρουσίαση μέρους των έργων του Ρεθύμνιου καλλιτέχνη Λευτέρη Κανακάκι.

Ώρες λειτουργίας:
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Χειμάρας 5 – Ρέθυμνο
Καθημερινά: 09:00 – 14:00 & 19:00-21:00
Σαββατοκύριακο: 10:00 – 15:00
Δευτέρα: Κλειστά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook