Με την απολογία του προπονητή Χρήστου Τζέκου, καθώς απουσίαζε και πάλι από το δικαστήριο η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου, ξεκίνησε ο κύκλος των απολογιών, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, των κατηγορουμένων για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η Κατερίνα Θάνου, η οποία από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ειδοποιήσει το δικαστήριο ότι αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα, έχει δηλώσει ότι θα προσέλθει για την απολογία της. Το ίδιο έχει πει στο δικαστήριο και ο Κώστας Κεντέρης, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου και ότι θα προσέλθει για να απολογηθεί.

Ο προπονητής των δύο Ολυμπιονικών, Χρήστος Τζέκος, υποστήριξε στην απολογία του ότι το μέλημα πολλών παραγόντων του εξωτερικού ήταν «να μας πετάξουν έξω από τους Αγώνες». Όπως είπε ο προπονητής, ο ίδιος και οι αθλητές αγωνίζονταν επί σειρά ετών για να είναι έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και έκανε λόγο για εκβιασμούς, που δέχτηκαν συγγενικά του πρόσωπα, γεγονός που -όπως είπε- τον ανάγκασε να υποκύψει και να παραδώσει τις διαπιστεύσεις.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απαγορευμένες ουσίες που βρέθηκαν στην αποθήκη του, ο Τζέκος υποστήριξε ότι όλα τα σκευάσματα ήταν καθ\’ όλα νόμιμα, «δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο, όλα ήταν ένα κόλπο».

Ο προπονητής υποστήριξε ότι ήταν λάθος του που δεν κατάλαβε από την αρχή ότι στόχος της όλης υπόθεσης ήταν να πετάξουν τους αθλητές έξω από τους αγώνες και απέδωσε την κακή αυτή εκτίμησή του στο ότι δεν είχε καλή κρίση γιατί εκείνη την περίοδο είχε χάσει τον πατέρα του.

Αναφερόμενος στο τροχαίο των δύο Ολυμπιονικών, ο Χρήστος Τζέκος είπε ότι δεν έχει άμεση γνώση για το συμβάν, καθώς το έμαθε όταν τον ειδοποίησε ο Κώστας Κεντέρης να φροντίσει ώστε να απομακρυνθεί η μηχανή από το δρόμο, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση, υποστήριξε ότι δεν ειδοποίησε την τροχαία, επειδή, όπως είχε μάθει, δεν είχε εμπλακεί άλλο όχημα στο ατύχημα. Είπε, επίσης, ότι όταν πήγε στο ΚΑΤ είχε δει τον Κώστα Κεντέρη να φοράει κολάρο.

Από τις ερωτήσεις, πάντως, που του έγιναν από την έδρα φάνηκε ότι οι δικαστές δεν έχουν πειστεί για κάποιους από τους ισχυρισμούς του.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook