Καθηλωμένα στο έδαφος έμειναν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ που εστάλησαν για να συνδράμουν στην καταστροφική πυρκαγιά στην Βιάννο.

Ο λόγος; Μα αυτό που δεν χρειάζονται επιστημονικές γνώσεις για να το γνωρίζεις.

Η μορφολογία του εδάφους της Κρήτης, με τους ορεινούς όγκους, σε συνδυασμό με τα θερμικά ρεύματα και τους ισχυρούς ανέμους, δεν επιτρέπουν τις πτήσεις αυτών των αεροσκαφών πάνω απο τα πύρινα μέτωπα.

Για τον λόγο αυτό φωνάζαμε με όλες μας τις δυνάμεις πως ΜΟΝΟ πυροσβεστικά ελικόπτερα μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Για τον λόγο αυτό καταγγείλαμε το ότι η πολιτεία άφησε φέτος την Κρήτη ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ, μόνο με ένα μικρό πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Για τον λόγο αυτό αναρωτιόμαστε γιατί - εκτός της ερώτησης στην Βουλή του Χρ.Μαρκογιαννάκη - δεν ξεσηκώθηκαν όλοι για να έρθει και δεύτερο ελικόπτερο.

Γιατί η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ξεσηκώθηκαν για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ την στάθμευση ενός ακόμη πυροσβεστικού ελικοπτέρου, αλλά - σύμφωνα με δηλώσεις του Απ.Βουλγαράκη - το μόνο που ζητούν είναι την διαχείριση της μιζέριας με την μεταστάθμευση του ΚΑΜΟΒ απο το Ηράκλειο στα Χανιά;

Κάτι που τώρα πλέον, (μετά τις πυρκαγιές στο Ηράκλειο), δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί.

Ναπ.Σ.