Σχετικά περιορισμένες είναι οι ελληνικές συμμετοχές κατά την αυριανή 4η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στα πρωινά προκριματικά της κολύμβησης έχουμε δύο 19χρονους αθλητές, που ξεκινούν με διαφορετικές προοπτικές.Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης συμμετέχει στην τρίτη σειρά των 200μ. πρόσθιο (περίπου στις 12:50 ώρα Ελλάδας), στην 3η διαδρομή, έχοντας την όγδοη επίδοση συνολικά στο αγώνισμα.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε τον Μάιο, στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, ο νεαρός πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς (22:20) κι εκεί να παλέψει για την υπέρβαση.Το θετικό για τον Σαμιλίδη είναι ότι έχει ξεπεράσει κάπως το άγχος του πρωτάρη, αφού αγωνίστηκε και σε άλλο αγώνισμα (100μ. πρόσθιο), σε αντίθεση με τον συνομήλικό του Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο τελευταίος αγωνίζεται λίγο νωρίτερα (περίπου στις 12:10) στην 5η προκριματική σειρά των 100μ. ελεύθερο (1η διαδρομή), στοχεύοντας περισσότερο στην απόκτηση εμπειριών και στην επίτευξη ενός ατομικού ρεκόρ.Αφού δεν τα κατάφεραν κατευθείαν στον προκριματικό, οι κωπηλάτες Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να προκριθούν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό πλήρωμα μετέχει αύριο (12:30) στον πρώτο αγώνα ρεπεσάζ της κατηγορίας, στο Ιτον Ντόρνεϊ, με στόχο μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά της Πέμπτης. Αντίπαλοί τους θα είναι τα ζευγάρια της Αιγύπτου, της Ουγγαρίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ουρουγουάης.Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών δίνει στις 17:30 το δεύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό τουρνουά, με αντίπαλο την Ιταλία.

Μετά την πρεμιέρα και την ήττα από την Κροατία, η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει και το δεύτερο μεγάλο όνομα του Α΄ ομίλου, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του (άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού) Σάντρο Καμπάνια.

Ο Ντράγκαν Αντριτς περιμένει από τους παίκτες εμφάνιση ανάλογη με εκείνη της πρεμιέρας, χωρίς όμως το «νεκρό» τέταρτο οκτάλεπτο, που τελικά κόστισε την ήττα.Στο «Royal Artillery Barracks» συνεχίζεται αύριο στις 11 π.μ. ο προκριματικός του σκητ ανδρών στη σκοποβολή, με τη συμμετοχή του Ευθύμη Μίττα και του Νίκου Μαυρομμάτη.

Μετά τους σημερινούς τρεις γύρους και οι δύο βρίσκονται σε θέση να παλέψουν για την είσοδό τους στην εξάδα του τελικού, με τον Μαυρομμάτη μάλιστα να είναι 10ος, αλλά να έχει τις ίδιες επιτυχίες με τον πέμπτο. Αύριο θα γίνουν άλλοι δύο γύροι βολών και οι έξι καλύτεροι θα αγωνιστούν στις 16:00 στον τελικό.Τέλος, στο Γουεϊμάουθ παίρνουν εκκίνηση άλλες δύο κλάσεις της ιστιοπλοϊας, τα RS-X ανδρών και γυναικών, με τη συμμετοχή του Βύρωνα Κοκκαλάνη και της Αγγελικής Σκαρλάτου αντίστοιχα.

Με τις ιστιοδρομίες 5 και 6 συνεχίζονται τα Star (Παπαθανασίου/Τσότρας) και τα Finn (Μιττάκης), ενώ οι κούρσες 3 και 4 θα γίνουν στις κατηγορίες Laser (Χειμώνας), Laser radial (Αγραφιώτη) και 49er (Δήμου/Πατενιώτης).Σε ό,τι αφορά τους τελικούς της ημέρας, ξεχωρίζει το σύνθετο ομαδικό γυναικών στην ενόργανη γυμναστική, ενώ η κολύμβηση περιλαμβάνει και πάλι τέσσερις τελικούς: 200μ. ελεύθερο και 200μ. μικτή ατομική γυναικών, 200μ. πεταλούδα και 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών.

Τους νέους Ολυμπιονίκες θα μάθουμε επίσης αύριο στο C1 ανδρών του κανόε σλάλομ, στις συγχρονισμένες καταδύσεις γυναικών από βατήρα 10μ., στο ατομικό και το ομαδικό του ιππικού τριάθλου, στο ξίφος ασκήσεως ανδρών, στα -81κ. ανδρών και στα -63κ. γυναικών του τζούντο, στο σκητ ανδρών της σκοποβολής, καθώς και σε δύο κατηγορίες της άρσης βαρών (63κ. γυναικών και 69κ. ανδρών).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook