Το Δήμο Φαιστού επέλεξε μια ομάδα προσκόπων από την Αθήνα να επισκεφθεί για την καλοκαιρινή τους εξόρμηση. Οι πρόσκοποι είναι προσκεκλημένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, ο οποίος και θα τους φιλοξενήσει.

 Η Δήμαρχος Φαιστού κα Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη θα τους υποδεχτεί στο Δημαρχιακό μέγαρο στις Μοίρες την Παρασκευή θέλοντας να τους καλωσορίσει στο Δήμο Φαιστού. Στα πλαίσια της παραμονής τους στο Δήμο Φαιστού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφθούν τις φυσικές ομορφιές του της περιοχής χωρίς όμως να ξεχνούν και τις βασικές αρχές τους που είναι η προσφορά και ο εθελοντισμός. Έτσι, στο πρόγραμμα τους έχει ενταχθεί καθαρισμός του μονοπατιού που οδηγεί από την Πόμπια προς την εκκλησία της Παναγίας της Καλιορίτισας ενώ στη συνέχεια η ομάδα των προσκόπων θα μεταβεί στο Αγιοφάραγγο όπου και θα καθαρίσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας κατά τη διάρκεια της παραμονής των προσκόπων έχει οργανώσει κρητική βραδιά με παραδοσιακά εδέσματα και κρητική μουσική, ενώ νωρίτερα θα επισκεφτούν το Σύλλογο Γυναικών Πόμπιας όπου και θα παρακολουθήσουν πως παρασκευάζονται τα παραδοσιακά γλυκά.

 Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας και εθελοντικής προσφοράς, αξίες που ο Δήμος Φαιστού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διακρίνονται για την καλλιέργεια τους μέσω των δράσεων τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook