Ο Νομός Χανίων ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ασφαλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαράμιλλη φιλοξενία.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, υποδεχόμενος στο Δημαρχείο Χανίων σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Daniel Bennett Smith, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ Χανίων και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του τόπου μας

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και τις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας, το ασφαλέστερο της Μεσογείου, όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος, να καταστεί σταθμός κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης).

Ιδιαίτερα έκανε αναφορά στο γεγονός ότι με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες αμερικάνους πολίτες, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, την ιστορία και τον πολιτισμό τους,.

Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε ακόμη στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς των δύο χωρών, προσθέτοντας μάλιστα ότι πολλοί πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή., έχουν διακριθεί στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Από την πλευρά του, ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανίων, επισημαίνοντας ότι θα εξετάσει τις προτάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εισερχόμενου τουρισμού από τις ΗΠΑ και την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην Αμερικανική αγορά.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, όπου ο Δήμαρχος Χανίων, έδωσε στον κ. Πρέσβη μια πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου Χανίων καθώς και εκδόσεις του Δήμου.