Νέα έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας έγινε για την παροχή διευκρινίσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ακολούθησε η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τη Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι αναζητείται «το άριστο μείγμα» για τα 11,5 δισ. ευρώ και πως η τρόικα «θα παραμείνει όσο χρειαστεί» για να έχει την πλήρη εικόνα των μέτρων αυτών.

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ περικοπές από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δύο χρόνια ακόμη και βεβαίως ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος» δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε με νόημα:

«Όμως το ζητούμενο είναι ο επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον Σκάι ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου. Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο» αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook