Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε 30 υπόπτους για παιδεραστία σε εφόδους που πραγματοποίησε σε όλη τη χώρα στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Σώματος πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε κλίμακα επιχείρηση με στόχο υπόπτους για παιδεραστία που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι μια 18χρονη αστυνομικός σε μυστική αποστολή μπήκε σε τρία chat rooms στο Ίντερνετ τους τελευταίους τρεις μήνες και οργάνωσε συνάντηση ερωτικού περιεχομένου με τους υπόπτους.

Μέσω του διαδικτύου προσποιήθηκε ότι είναι ένα 12χρονο κορίτσι -και σε κάποιες περιπτώσεις αγόρι- για να προσελκύσει τους άνδρες και να συναντηθούν, ώστε να γίνει εφικτή η σύλληψή τους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ένας ύποπτος που τελούσε υπό κράτηση συμφώνησε να δώσει στην αστυνομία πληροφορίες για διαδικτυακές τοποθεσίες που προτιμούν οι παιδεραστές, είπε ο Ρόζενφελντ.

«Γνώριζα ότι οι παιδεραστές δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, αλλά εξεπλάγην από το πόσο διαδεδομένο είναι (το φαινόμενο)», είπε η αστυνομικός-δόλωμα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet.

«Τους είπα ότι ήμουν 12 ετών και ότι είμαι πολύ ντροπαλή, αλλά ούτε καν τους απέτρεψε. Προσπάθησαν πάρα πολύ να με πείσουν να τους συναντήσω. Οι συζητήσεις μας ήταν σεξουαλικού περιεχομένου. Ήταν αποτρόπαιο», είπε η ίδια.

Οι ύποπτοι φέρεται ότι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ. Σε αυτούς συγκαταλέγονται εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, δημόσιοι υπάλληλοι, ακαδημαϊκοί και ένας αγρονόμος. Ο Ρόζενφελντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένας υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook