Αίσιο τέλος στην περιπέτεια ανθρακωρύχων στην Ινδία, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στα ανατολικά της χώρας, μετά την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης που πλήττει τη μισή χώρα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας του ορυχείου.

«Όλοι οι ανθρακωρύχοι διασώθηκαν. Είναι σώοι και ασφαλείς και επέστρεψαν σπίτι τους», δήλωσε ο Νιλάντρι Ρόι, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Eastern Coalfields.
Επί πέντε με έξι ώρες οι ανθρακωρύχοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο στο Μπουντουάν, περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας, πρωτεύουσας της δυτικής Βεγγάλης.

Η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας είχε κάνει αδύνατη τη διάσωσή τους αφού δεν λειτουργούσαν οι ανελκυστήρες που θα τους επέτρεπαν να επιστρέψουν την επιφάνεια. Μόλις αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή οι ανθρακωρύχοι απεγκλωβίστηκαν. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της βόρειας, της ανατολικής και της βορειοανατολικής Ινδίας σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα έως και 600 εκατομμύρια πολίτες.
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου