Ένα καινούργιο βιβλίο ανήκει από την Τρίτη 24 Ιουλίου στη συλλογή της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου με τίτλο οι «Περιπέτειες του Μανώλη». Συγγραφείς, τα παιδιά που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Τα ζάρια των ιστοριών» που εφαρμόστηκε από τους εμψυχωτές Καραπούλιο Θανάση, Μαραβελάκη Μαρία και Μαστορακάκη Λίτσα, στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη» των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων .

Το παιγνίδι ξεκινάει: 9 ζάρια με εικόνες μοιράζονται στα παιδιά, το πρώτο παιδί ρίχνει το ζάρι του κι ανάλογα με την εικόνα που του τυχαίνει αρχίζει να λέει μία ιστορία. Με τον ίδιο τρόπο παίζουν τα ζάρια και τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζοντας την ιστορία από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος. Ο τελευταίος δίνει το τέλος της ιστορίας ..

Κάθε παιδί αναλαμβάνει να ζωγραφίσει και να γράψει το κομμάτι της ιστορίας που το ίδιο αφηγήθηκε όταν έριξε το ζάρι.

Η ιστορία ξαναρχίζει αλλά αυτήν την φορά μαζί με την αφήγηση φτιάχνεται σιγά – σιγά και ένα βιβλίο με ζωγραφιές, ιδέες και κείμενα από τα ίδια τα παιδιά. Ένα μοναδικό βιβλίο, με μοναδικές ιδέες από μοναδικά παιδιά που μπορούμε να βρούμε κατά αποκλειστικότητα στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έκλεισε με την αφήγηση παραμυθιού και προτάσεις για βιβλία σχετικά με την εικόνα που έτυχε στο ζάρι που έριξε αυτήν την φορά ο εμψυχωτής.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου το πρόγραμμα εφαρμόστηκε και στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, ενώ την Πέμπτη 26 Ιουλίου επαναλήφθηκε στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Από τη συμμετοχή των παιδιών στα συγκεκριμένα προγράμματα προέκυψαν δύο νέες ιστορίες με τίτλους «Το φίδι που έχασε την μαμά του» και «οι Περιπέτειες της Γάτας, Γατοπατουσάκια» αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook