Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με προηγούμενη πρόσκλησή της, προς τις φαρμακευτικές εταιρείες να προχωρήσουν σε ευγενική χορηγία φαρμάκων σε επίπεδο Κρήτης, η διεύθυνση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας με νέα ανακοίνωσή της δίνει διευκρινίσεις στις οποίες τονίζει ότι ουδέποτε ανέφερε πως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία της Κρήτης!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

\”Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που απέστειλε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης στα ΜΜΕ καθώς και της ανακοίνωσης που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετικά με τη πρωτοβουλία που ανέπτυξε το τελευταίο χρονικό διάστημα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Η πρόσκληση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης προς τις ήδη συνεργαζόμενες εταιρείες για δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων αντί άλλου είδους παροχών όπως έρευνα ή εκπαίδευση, έγινε με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων και το όφελος που θα προκύψει από τη προσφορά τους προς τα νοσοκομεία στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης των εταιριών και της συνεισφοράς τους προς τους πολίτες που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας στη Κρήτη. Επισημαίνουμε ότι, ουδεμία σχέση έχει η πρωτοβουλία αυτή με έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία ή αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες των υπηρεσιών υγείας η οποία παρέχεται από το σύνολο των Μονάδων Υγείας σε 24ωρη βάση ετησίως στην υγειονομική περιφέρεια της περιοχής ευθύνης μας και για την οποία το Υπουργείο Υγείας καλύπτει πλήρως τις ανάγκες αυτές με τις απαιτούμενες επιχορηγήσεις.

Η εν λόγω ανακοίνωση είχε τη μορφή πρόσκλησης-καλέσματος των εταιριών οι οποίες σε τακτά χρονικά διαστήματα δηλώνουν με τη φυσική τους παρουσία τη πρόθεση τους να συνεισφέρουν στο σύστημα υγείας με ανάλογες παροχές. Να σημειωθεί ότι σε κανένα σημείο του κειμένου δεν αναφέρεται ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία των Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ καθώς επίσης δεν έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος ούτε δίνονται πληροφορίες σχετικά με ποσότητες ή είδη σκευασμάτων από την οποία προκύπτει ότι υπάρχει ανάγκη στα Νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης μας.

Στόχος της ανακοίνωσης-πρόσκλησης, μέσω της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ήταν και παραμένει η συνεργασία με τους συνεργαζόμενους προμηθευτές υγείας στο πλαίσιο της κοινωνικής-εταιρικής τους ευθύνης, προκειμένου η οποιαδήποτε μορφή προσφοράς να είναι στοχευμένη έτσι ώστε να υφίσταται με το καλύτερο δυνατό τρόπο όφελος για τα Νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί πανευρωπαϊκή πάγια τακτική θα πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο εθνικό στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων τη δεδομένη χρονική στιγμή και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Η παρούσα πρόταση – κάλεσμα, μας παρέχει τη δυνατότητα να δρομολογήσουμε από κοινού στο μέλλον πράξεις προσφοράς που αποδεδειγμένα αποσκοπούν στο κοινωνικό όφελος αλλά και το δημόσιο συμφέρον και αποτελούν ανταποδοτικό όφελος προς τους πολίτες-επισκέπτες στις υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας μας. Στην ίδια κατεύθυνση, της κοινωνικής προσφοράς, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης έχει αναπτύξει συνεργασία και με άλλους φορείς και σωματεία που επιθυμούν με ευγενικές χορηγίες να συμβάλλουν στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες επαγγελματίες υγείας και μη, στην έως σήμερα ουσιαστική στήριξη τους μέσω της προσφοράς τους είτε σε υλικά ή σε υπηρεσίες η οποία σε συνεργασία με το προσωπικό των Μονάδων Υγείας μας και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, έχει ως τελικό στόχο και μόνο τη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον εξυπηρετούμενο πολίτη στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής ευθύνης της 7ης ΥΠΕ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook