Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος, ασκεί πιέσεις για πρόσθετες περικοπές στον προϋπολογισμό, ύστερα από μήνυμα της Γερμανίας πως μια τέτοια κίνηση θα ανταμειφθεί με στήριξη στην αγορά ομολόγων, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές στη Μαδρίτη.

Ο Ντε Γκίντος προσβλέπει σε νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία και την εκπαίδευση, καθώς ο Γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει στη Γερμανία να στηρίξει τυχόν προσπάθειες της ΕΚΤ στην κατεύθυνση μείωσης του δανεισμού της Ισπανίας, σύμφωνα με τις πηγές. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi φέρεται να τάσσεται υπέρ των πιέσεων του de Guindos.

Εκπρόσωποι του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών και της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παρέπεμψε στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Σόιμπλε και Ντε Γκίντος μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο στις 24 Ιουλίου, στην οποία ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων \”δεν αντιστοιχούν στα θεμελιώδη της ισπανικής οικονομίας

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook