Με επιστολή του ο πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Ειρηναίος, ενημερώνει ότι η Εκκλησία της Κρήτης δεν έχει σχέση με την εταιρεία PMC ούτε και με το ηλιοθερμικό έργο που αδειοδοτήθηκε πρόσφατα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και θα πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης κ. Ειρηναίου αναφέρει:

Α) η εταιρεία PMC δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης και δεν ανήκει εις αυτήν. Η Ιερά Σύνοδός μας εξάλλου δεν γνωρίζει τίποτα για την εταιρεία αυτήν.

Β) με το θέμα του ηλιοθερμικού πάρκου 100 εκατ. σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος δεν έχει καμμίαν ανάμιξη, υπηρεσιακήν ή νομικήν, ούτε καν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα αυτό.

Γ) Το Σεπτόν Οικουμενικό Πατριαρχείον μας, από ό,τι γνωρίζομεν δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει καμμίαν ανάμιξη ούτε έχει ενημερωθεί από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, σχετικώς με το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι εκ παραδρομής, σε δημοσίευμα του capital.gr αναφέρθηκε στο κείμενο ότι η εταιρεία PMC έχει σχέση με την Εκκλησία της Κρήτης, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και όχι με την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως πραγματικά συμβαίνει.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook