Φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης δημοσιογράφου Τιτίκας Μοιράκη οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2012» που ξεκίνησαν με επιτυχία το περασμένο Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Αυγούστου – εορτή του πολιούχου της κωμόπολής μας.

Η εκδήλωση στη μνήμη της Τιτίκας Μοιράκη θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο του Αγίου Μύρωνα (άλσος Χριστού) στις 8:30 απόψε το βράδυ.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλη Βέργη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Σηφάκη.

Στη συνέχεια θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) από τον Γραμματέα της Μαρίνο Ζώη, τον Ταμία της Δημήτρη Καρυωτάκη, και εκ μέρους του ΤΕΑΣ Κώστα Βασιλάκη.

Θα γίνει επίσης επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ – μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου – για την καθιέρωση βραβείου «Τιτίκα Μοιράκη» σε ανερχόμενες γυναίκες δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:

- Γιώργο Μυσιρλάκη, με θέμα: «Ανιχνεύοντας στιγμές απ την πορεία της πρωτοπόρου Τιτίκας Μοιράκη» και προβολή φωτογραφικού και δημοσιογραφικού αρχείου στη μνήμη της .

- Νίκο Ψιλάκη, με θέμα: «Γραφή γένους θηλυκού- Η προφορά της Τιτίκας Μοιράκη και της Ευαγγελίας Φραγκάκη στον Πολιτισμό της Κρήτης» και

- Νέλλη Κατσαμά, με θέμα: «οι γυναίκες, την πέννα τους και το ρόλος τους στη μάχιμη δημοσιογραφία».