Με αφορμή τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις από ομάδες πολιτών και αντιεξουσιαστών, ενώ εντείνονται οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις που καλλιεργούν κλίμα «σύγκρουσης».

Και αυτό, λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση της 3ης εθνικιστικής κατασκήνωσης Κρήτης που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στα Χανιά στις 4 και 5 Αυγούστου, χωρίς όμως να ανακοινώνεται η τοποθεσία.

Σήμερα στο blog της Χρυσής Αυγής Κρήτης (εδώ)  αναρτήθηκε κείμενο υπο τον εύγλωττο τίτλο «Προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση» στο οποίο αναφέρονται τα εξής :

«Η Τ.Ο Ηρακλείου ανακοινώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο την ομαλή λειτουργία του γραφείου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που πρόκειται να ανοίξει σε λίγες μέρες στο Ηράκλειο. Επίσης πάρθηκε η απόφαση να κάνουμε σύντομα \”έξωση\” στην κατάληψη των αναρχικών αλητήριων που έχουν το θράσος να απειλούν Έλληνες πολίτες. Ο \”αέρας\” που είχαν πάρει τόσα χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου θα κοπεί.»

Προηγήθηκε χθες Τρίτη 31/7 ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Indymedia (εδώ) στην οποία αναγράφοντο τα εξής :

\”Παρα τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στο οποίο οι νεοναζί είχαν ανακοινώσει την ίδρυση των γραφείων τους στο Ηράκλειο ότι το συμβόλαιο ακυρώνεται, σήμερα ανακοινώθηκε στην τοπικη ιστοσελίδα των ασπόνδυλων ότι τα γραφεία θα γίνουν και ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και τα εγκαίνια.
Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που έχει πληρώσει με αίμα τις αρρωστημένες επιδιώξεις των νοσταλγών του Χίτλερ. Κάθε γωνία είναι και ένα σημείο μνήμης απο τις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια των γκεσταμπιτων ενάντια στον ντόπιο πληθυσμό.
Το να σε αποκαλουν γκεσταμπίτη ή σουμπερίτη είναι ύψιστή προσβολή εδώ και ακόμη και σήμερα υπάρχουν επιζώντες απο τα ολοκαυτώματα και την δράση των ναζιστών και των συνεργών τους.
Σε αυτή τη πόλη λοιπόν υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να πετάς μια φανφάρα ότι ετοιμάζεις ναζιστικό σύνδεσμο στην πόλη μέχρι και να το υλοποιήσεις.
Σήμερα λοιπόν στην διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Δημητρίου (η γειτονία όπου τα ασπόνδυλα ανακοίνωσαν την ίδρυση των γραφείων τους) αποφασίστηκε να δοθεί ένα έμπρακτό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι γκεσταμπήτες με προβιά δημοκρατών δεν θα γίνουν ανεκτοί.
Τα εγκαίνια των γραφείων έγιναν λοιπόν σήμερα απο εμάς και αναρτήθηκε και ανάλογο πανό στο μπαλκόνι του διαμερίσματος που σχεδιάζεται η δημιουργία της σφηκοφολιάς των ασπόνδυλων.\”

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, στο blog της Χρυσής Αυγής Κρήτης (εδώ) είχε αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση:

\”Έτοιμο είναι το καινούριο γραφείο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης στην οδό Μαρινέλη 12 (Β όροφος) στην πλατεία Πειραιώς. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το ωράριο λειτουργίας.\”

Όμως το συγκρουσιακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί καταγράφεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο σε ανάρτηση στο Indymedia στις 29/7 (εδώ) όπου γίνεται λόγος για \”ακήρυχτο πόλεμο\” :

\”Το παρόν κείμενο αποτελεί ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων δυο μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης στα πλάισια του ακύρηχτου πολέμου ανάμεσα στους ναζιστές και τις αντιφασιστικές ομάδες.
Να τσακίσουμε τους φασίστες.
Κανένας χώρος σε καμιά γειτονιά για τους ναζί.

Αρχές Ιουνίου – Επίθεση σε άτομο με τατουάζ ‘‘στόχο’’ στην περιοχή των Καμινίων.

7 Ιουνίου – Επίθεση σε άτομο που φορούσε μπλούζα με την νεκροκεφαλή των SS και έπινε καφέ στο κέντρο του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο γεγονός αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ σαν ‘‘ παρεξήγηση’’ αφού ο συγκεκριμένος δήλωσε ότι δεν ανήκει στην Χ.Α. Πάντως το να φοράει καποιός ναζιστικά σύμβολα από μόνο του τον καθιστά αρκετά προκλητικό , είτε πρόκεται για χρυσαυγίτη, είτε για αυτόνομο εθνικιστή, είτε για οποιαδήποτε άλλη μορφή ναζιστικού αποβράσματος.

16 και 18 Ιουνίου – Διπλός εμπρησμός σπιτιών μεταναστών από χρυσαυγίτες, στις περιοχές Αγ. Τριάδα και Θέρισσο. Και στις δύο εντελώς πανομοιότυπες επιθέσεις άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια εκτόξευσαν καπνογόνα στο εσωτερικό των σπιτιών εκ των οποίων το ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Οι μπάτσοι δεν ασχολήθηκαν με τα δύο περιστατικά.

22 Ιουνίου – Επίθεση σε άτομο που είχε ταυτοποιηθεί σαν επικεφαλής ομάδας πιτσιρικάδων που χτυπούσε μετανάστες στην περιοχή Γιόφυρο. Ο συγκεκριμένος εν τέλει αποδείχτηκε χρυσαυγίτης και γιος υποψήφιας με την Χ.Α. Τα τοπικά ΜΜΕ εμφάνισαν μαχαίρωμα που προφανώς δεν συνέβη ποτέ και το συγκεκριμένο ανθρωπάριο μετά έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ότι ‘‘μαχαιρώθηκε’’ για τις ιδέες του. Μετά την επίθεση ακολούθησε σύλληψη συντρόφου με κατασκευασμένες κατηγορίες που προέκυψε από συνεργασία μπάτσων- ΜΜΕ και Χ.Α

28 Ιουνίου – Επίθεση σε τουρίστα στην παραλιακή που έφερε τατουάζ με ναζιστικά σύμβολά.

Αρχές Ιουλίου – Εκκένωση σπιτιού στην οδό Κονδυλάκη από χρυσαυγίτες. Στο σπίτι διέμενε 60χρονη μετανάστρια την οποία οι ναζί ξυλοκόπησαν και πέταξαν τα πράγματα τις στο δρόμο.Η μετανάστρια μένει 20 χρόνια στην Ελλάδα και θα έφευγε από το σπίτι έτσι κι αλλιώς. Την επίθεση οργάνωσε ο χρυσαυγίτης γιός του ιδιοκτήτη. Οι μπάτσοι που έφτασαν λίγο μετά στην περιοχή δεν ασχολήθηκαν με τους χρυσαυγίτες που βρίσκονταν ακόμα εκεί.

19 Ιουλίου – Επίθεση σε φασίστα δάσκαλο πολεμικών τεχνών που έχει στοχοποιηθεί για επιθέσεις σε μετανάστες και σύντροφο καθώς και για στρατολόγηση εντός και εκτός γυμναστηρίου.

21 Ιουλίου – Επίθεση και εκδίωξη χρυσαυγίτη από πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής στο χώρο του ΤΕΙ.

Τέλος Ιουλίου– Ανεπιτυχής προσπάθεια της Χ.Α να ανοίξει γραφεία στο κέντρο του Ηρακλείου. Μετά από παρέμβαση της συνέλευσης γειτονιάς στο μαγαζί του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος όπου του έγιναν γνωστές οι συνέπειες της πράξης του, η συμφωνία ακυρώθηκε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook