Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στον ΣΥΡIΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις επικρίσεις της Κουμουνδούρου για την στάση που τηρούν οι κυβερνητικοί εταίροι.

«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να κρυφτούν ο ένας πίσω από τον άλλο και όλοι μαζί προσπαθούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό» είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι «έχουν ήδη συμφωνήσει στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας των 15 δισ. ευρώ και απλώς σκηνοθετούν την παρουσίασή τους».

Περνώντας στην αντεπίθεση, η ΔΗΜΑΡ καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο με την επίδειξη στάσης \”τσαμπουκά\”» και «σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση», αδιαφορώντας για τις οδυνηρές επιπτώσεις στο λαό από μια χρεοκοπία της χώρας.

Όπως υπογραμμίζεται, παρά την κατασυκοφάντησή της από το ΣΥΡΙΖΑ ως μνημονιακή δύναμη, η ΔΗΜΑΡ δεν κάμπτεται και «θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για τη σωτηρία της χώρας, τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και τη μετάβαση σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με την κοινωνία όρθια».

«Η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέγιστο κόστος θα είναι η τυχόν χρεοκοπία της χώρας. Αυτό που για μας προέχει είναι η ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook