Ένας άνεργος άνδρας που φορούσε κοστούμι και καθόταν σε παγκάκι σε πάρκο της Νέας Υόρκης, έβγαλε ξαφνικά ένα σφυρί από την τσέπη του και επιτέθηκε σε Ισπανό τουρίστα που βρισκόταν εκεί κοντά με την κοπέλα του και έτρωγε το μεσημεριανό του.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο δημαρχείο της πόλης και, για να σταματήσει η άγρια επίθεση, μπήκαν στη μέση και άλλοι παριστάμενοι.

Ο John Yoos, ο 43χρονος Αμερικανός που επιτέθηκε στον Ισπανό, φορούσε μπλε κοστούμι, είχε ξυρισμένο το κεφάλι του και δεν έκανε κανένα σχόλιο για το περιστατικό ενώπιον της εισαγγελίας όπου και κλήθηκε να καταθέσει για την ανεξήγητη συμπεριφορά του.

Ο Ισπανός Hugo Alejandre μεταφέρθηκε αμέσως μετά το περιστατικό στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, βαθιές πληγές στο πρόσωπο και αμυχές στο στήθος και τα άνω άκρα.

Φεύγοντας από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν δεν έκανε το οποιοδήποτε σχόλιο, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Ο δράστης κατηγορείται για πρόθεση για φόνο και κρατείται χωρίς εγγύηση. Αναμένεται να καταθέσει εκ νέου, ατο δικαστήριο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Το δικαστήριο, αλλά και ο δικηγόρος του δεν έχουν ζητήσει ψυχιατρική εξέταση για το άτομό του, παρότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτέθηκε στο θύμα του δεν έχουν λογική βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook