Τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους συνελήφθη, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για «παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας» και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

Ο τμηματάρχης κατηγορείται ότι διέρρευσε έγγραφο με πληροφορίες που θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τμηματάρχης συνελήφθη την Παρασκευή. Το Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και τον παρέπεμψε στην 8η Ειδική Ανακρίτρια.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Ο κατηγορούμενος, που διώχθηκε για «παραβίαση μυστικών πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων» αρνήθηκε κατά την απολογία του οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «άλλωστε, δεν θα δημοσιοποιούσε ένα έγγραφο που έφερε τα στοιχεία του».

Οι δε συνήγοροί του υποστήριξαν πως «οποιος έκανε τη διαρροή είχε πολιτικές σκοπιμότητες» ενώ έκαναν σαφές «πως θα αποδειχτεί ότι ο εντολέας τους είναι αθώος».

Ο υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους συνελήφθη μετά από μηνυτήρια αναφορά του Χρ.Σταϊκούρα στις 11 Ιουλίου. Η μηνυτήρια αναφορά αρχικά στρεφόταν κατά αγνώστων και ζητούσε την ποινική δίωξη όσων ευθύνονται για μια σειρά από διαρροές απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ιστολόγια.

Ο τμηματάρχης εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου, το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο. Το έγγραφο φαίνεται ότι είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες, δηλαδή στον κ. Σταϊκούρα, τον κατηγορούμενο και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο τμηματάρχης στο επίμαχο e-mail, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Ο υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι εκτύπωσε το επίμαχο e-mail, για να το μελετήσει και το άφησε στο γραφείο του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι το έγγραφο φωτογραφήθηκε από άγνωστο άτομο και εστάλη στο ιστολόγιο.

Σύμφωνα με Το Βήμα, το έγγραφο αφορούσε e-mail της τρόικας που ζητούσε να επιβεβαιωθούν τα έσοδα από φοροδιαφυγή και από αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θεωρούσε ανεπαρκή την τεκμηρίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

in.gr