Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Βιάννου πυρόπληκτος και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την καταστροφική πυρκαγιά  ζητάει ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας ορεινός αγροτικός αλλά και παράλληλα ιστορικός- μαρτυρικός Δήμος της Χώρας μας. Στην περίοδο της κατοχής ήταν βαρύ το τίμημα που πλήρωσε ο λαός της Βιάννου με 461 νεκρούς και είναι γνωστό το ολοκαύτωμα της Βιάννου το δεύτερο σε μέγεθος μετά το Δίστομο, στην Ελλάδα.

Ο Δήμος μας Κύριε Πρωθυπουργέ επλήγει βαρύτατα από καταστροφική πυρκαγιά που από τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 31/07/2012 έκαψε κυριολεχτικά το 30% της συνολικής του επιφάνειας , δημιουργώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου καταστροφή.

Οι ζημιές στο ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο είναι ανυπολόγιστες ενώ είναι αβέβαιο το μέλλον πολλών δημοτών μας που έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτη πάνω από 130.000 ελαιόδεντρα, θερμοκήπια, μελίσσια, αιγοπρόβατα, οικίες και βοηθητικοί χώροι, κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Παράλληλα καταστράφηκαν όλες οι υποδομές σε αγροτικά δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης τόσο του Δήμου μας όσο και των Δημοτών μας.

Γνωρίζουμε Κύριε Πρωθυπουργέ τις σημερινές δυσκολίες που περνά η χώρα μας αλλά και όλοι οι πολίτες. Γνωρίζουμε την μάχη που δίνετε καθημερινά για την επιβίωση και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Πατρίδος μας, μάχη στην οποία έχετε όλους εμάς συμπαραστάτες.

Ζητούμε λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, την παρέμβαση σας έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται και να κηρυχτεί ο Δήμος μας ως πυρόπληκτος, να συντομεύσουν οι ενέργειες που απαιτούνται για την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αλλά και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμου Βιάννου για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί.

Με την ευκαιρία θέλω να σας απευθύνω πρόσκληση για επίσκεψη σας στον Ιστορικό Δήμο μας έτσι ώστε να γνωρίσετε ένα ζωντανό κομμάτι της Πατρίδας μας που καθημερινά δίνει την μάχη για ένα καλύτερο αύριο.

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Την ίδια ώρα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στον Δήμο Βιάννου με θέμα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου. Κύριος στόχος του Δήμου είναι να κυρηχθει ως πυρόπληκτος και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook