Σε «ακριβή» υπόθεση φαίνεται ότι εξελίσσεται για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το τηλεφωνικό κλείσιμο ενός ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς. Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), η αλλαγή από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Αυγούστου των τηλεφωνικών αριθμών για ραντεβού στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ συνεπάγεται επαχθείς αλλαγές και στις χρεώσεις των κλήσεων προς τους νέους αριθμούς.

Αντί για τον τηλεφωνικό αριθμό «184» οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα καλούν στους αριθμούς, «14884» και «14900» προκειμένου να κλείνουν τα τηλεφωνικά ραντεβού τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τους υπεύθυνους λειτουργίας της παλαιάς τηλεφωνικής γραμμής, κάθε κλήση προς τους νέους αριθμούς θα χρεώνεται πολύ ακριβά. «Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό , θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό» εξηγούν οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ.

«Θεωρούμε απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη για τους ασφαλισμένους συγκυρία , να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις, που στερούνται κάθε λογικής. Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του» τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, και ζητεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει την σχετική απόφαση.