Ένας από τους πιο διάσημους κωμικούς της Σομαλίας, ο Αμπτί Ζειλάνι Μαρσάλ (Abdi Jeylani Marshale), που ήταν γνωστός για τη σάτιρα του στους ισλαμιστές μαχητές, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, αμέσως μετά την έξοδο του από τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος δολοφόνησε τον κωμικό. Ωστόσο ο Μαρσάλ απειλούνταν εδώ και χρόνια από την εξτρεμιστική ομάδα Αλ – Σαμπάαμπ.

Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και στο στήθος από δύο άντρες οπλισμένους με πιστόλια. Οι ένοπλοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Μαρσάλ δεν είχε κάνει κακό σε κανένα και ήταν ένας από τους καλύτερους κωμικούς της Σομαλίας. Εργαζόταν επίσης και στο Universal TV, ένα δορυφορικό σταθμό με έδρα το Λονδίνο.

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού προέτρεψε τους δημοσιογράφους να οπλοφορούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους: \”Πιστεύω ακράδαντα… ότι είναι πια καιρός να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας\”, είπε.

Οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα, καθώς και οι διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες που απειλούν τα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν αναγκάσει πολλούς δημοσιογράφους να οπλοφορούν για λόγους αυτοάμυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook