Με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (28/7) ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Χανίων \”Ο Παγκρήτιος\” το 7ο σεμινάριο προπονητικής.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Βασίλης Βούζας, ο Βασίλης Αλεξίου και ο Γιώργος Μουντάκης, με το θεωρητικό κομμάτι να πραγματοποιείται στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και το πρακτικό στο βοηθητικό γήπεδο της Μοναχής Ελιάς.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το δείπνο που παρέθεσε στους εισηγητές ο Σ.Π.Π.Ν. Χανίων, στο οποίο παρευρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, και ο Γεν. Γραμματέας της Ο.Π.Π.Ε. και Ενωσιακός προπονητής, Βαγγέλης Πρόκος.
Η σχετική ενημέρωση του Σ.Π.Π.Ν. Χανίων:
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, οι εργασίες του 7ου σεμιναρίου προπονητικής ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε ο σύνδεσμός μας το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στα Χανιά. Περισσότεροι από 80 προπονητές, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τις θεωρητικές και πρακτικές εισηγήσεις των Βασίλη Βούζα, Βασίλη Αλεξίου και Γιώργου Μουντάκη. Το πρωί στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, υπό την παρουσία εκπροσώπων της Ε.Π.Σ.Χ. και του Γ.Γραμματέα της Ο.Π.Π.Ε. κ.Β.Πρόκου, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, συγχαίροντας τον σύνδεσμο και  τονίζοντας την αξία της επιμόρφωσης των προπονητών και την υποστήριξή τους σε τέτοιες προσπάθειες (με σημαντική την δήλωση του εκπρόσωπου της ΕΠΣΧ κ.Λυκάκη, για την έγκρισή της Β΄ Φάσης της σχολής UEFA A\’ στα Χανιά) έγινε η θεωρητική ανάπτυξη των θεμάτων, ενώ το απόγευμα στο γήπεδο της Μ.Ελιάς πραγματοποιήθηκε το πρακτικό μέρος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, έγινε από το σύνδεσμο, απονομή τιμητικών πλακετών στους 3 εισηγητές. Επίσης, τιμήθηκε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ.Μ.Μαρακάκης, για τη συνεχή στήριξή του στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του συνδέσμου μας. Στο σύντομό χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συνδέσμου μας, Γιώργος Σπαράκης αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές και τους προπονητές για την προσέλευσή τους, αναφέρθηκε στην στήριξη της ΕΠΣΧ και του Δήμου Χανίων, ενώ τόνισε την \’\’ μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο σύνδεσμος για την επιμόρφωση των μελών του, με την συνεχή διοργάνωση σεμιναρίων αλλά και την ύπαρξη της δανειστικής βιβλιοθήκης. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και ο σύνδεσμος είναι ανοικτός σε προτάσεις\’\’. Για την επιτυχία του σεμιναρίου, το Δ.Σ. του συνδέσμου μας ευχαριστεί την Ε.Π.Σ.Χ. και το Δήμο Χανίων για την υποστήριξή τους, τα παιδιά των Μεικτών και τους 3 τερματοφύλακες που βοήθησαν στην πρακτική, τους συνάδελφους προπονητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο, τους χορηγούς του σεμιναρίου και φυσικά τους 3 εισηγητές, οι οποίοι \’\’κέρδισαν τις εντυπώσεις\’\’, με το ουσιαστικό περιεχόμενο των θεμάτων, την αμεσότητα και τις γνώσεις τους. Το Δ.Σ. του συνδέσμου με το κλείσιμο του σεμιναρίου, παρέθεσε δείπνο στους εισηγητές, στο οποίο είχαν κληθεί και παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ κ.Γ.Βούρβαχης, μέλη του Δ.Σ. της και της Ε.Δ. της Ένωσης και του συνδέσμου Διαιτητών και ο Γ.Γραμματέας της ΟΠΠΕ κ.Β.Πρόκος.
Και η σχετική ενημέρωση από την ΕΠΣΧ, υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε το σεμινάριο:
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 7ο σεμινάριο προπονητικής από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Χανίων \”Ο Παγκρήτιος\”, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων.
Το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και το πρακτικό στο βοηθητικό γήπεδο της Μοναχής Ελιάς, με εισηγητές τους Βασίλη Βούζα (Προπονητής UEFA PRO), Βασίλη Αλεξίου (Κ.Φ.Α.-Προπονητής Φυσικής Κατάστασης με δίπλωμα UEFA A\’) και Γιώργο Μουντάκη (Προπονητής Τερματοφυλάκων με δίπλωμα UEFA B\’). 
Τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Χανίων, κ. Βούρβαχη Γεώργιο, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο σεμινάριο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Λυκάκης Δημήτριος και το Μέλος της Ε.Π.Σ.Χ. κ. Δασκαλάκης Κωνσταντίνος. 
Ο κ. Λυκάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Χ., τόνισε ότι η Ένωση θα είναι πάντα αρωγός στα σεμινάρια προπονητικής που διοργανώνει ο Σ.Π.Π.Ν. Χανίων \”Ο Παγκρήτιος\”, ενώ αποκάλυψε ότι μετά από ενέργειες της Ε.Π.Σ. Χανίων η β\’ φάση για το δίπλωμα UEFA A\’ θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά. 
Οι εισηγητές του σεμιναρίου δέχθηκαν τιμητικές πλακέτες, με τον κ. Λυκάκη να την απονέμει στον κ. Αλεξίου, τον κ. Δασκαλάκη στον κ. Μουντάκη, ενώ τη βράβευση στον κ. Βούζα έκανε ο Ενωσιακός προπονητής, κ. Πρόκος Ευάγγελος, που είναι Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος αλλά και εκπρόσωπος των Ελλήνων προπονητών στην Ευρώπη. 
Το βράδυ του Σαββάτου (28/7/2012) το Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Ν.Χ. \”Ο Παγκρήτιος\” παρέθεσε γεύμα στο οποίο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων, κ. Βούρβαχης Γεώργιος, που συζήτησε μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα με τους προπονητές και εξήγησε στους κ.κ. Βούζα και Αλεξίου το σύστημα διεξαγωγής της Α\’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Χανίων, το οποίο βρήκαν ενδιαφέρον οι δύο εισηγητές του σεμιναρίου, τονίζοντας από την πλευρά τους ότι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος το κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook