Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων και το \’\’κλείδωμα\’\’ των μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα υπόλοιπα κόμματα με ανακοινώσεις τους αντιδρούν στα όσα ειπώθηκαν.

ΣΥΡΙΖΑ: \’\’Η μνημονιακή κυβέρνηση, ένα ακόμα βήμα προς τη χρεοκοπία\’\’

\”Η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα\”, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για \”δήθεν διαφοροποιήσεις\” εντός της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την σημερινή συνάντηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και τονίζει ότι \”η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα\”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα και προσθέτει ότι οι εξελίξεις αυτές φανερώνουν γρηγορότερα από ότι περιμέναμε ότι η μόνη σωτήρια στρατηγική για την χώρα, ήταν αυτή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για την ακύρωση και αντικατάσταση του μνημονίου.

Δυστυχώς για τη χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: \’\’Κακοπαιγμένη παράσταση που δεν πείθει τους Έλληνες\’\’

Ως \’\’κακοπαιγμένη παράσταση, με τρεις ρόλους, που δεν πείθει τους Έλληνες\’\’, η οποία \’\’θα ήταν κωμωδία, εάν δεν εξελισσόταν στην πλάτη του δράματος ενός ολόκληρου λαού\’\’, χαρακτήρισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, κάλεσε \’\’τη συγκυβέρνηση των προθύμων να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και το πινγκ- πονγκ μετακύλισης ευθυνών και να απαντήσει με σαφήνεια: προχωρά στην καταιγίδα εισπράξεων και περικοπών σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας ή έχει να προτείνει κάτι άλλο;\’\’

Χρυσή Αυγή: \’\’Συμφωνούν στην απόλυτη υποταγή στον ξένο παράγοντα\’\’

Με ανακοίνωσή του το κόμμα σχολίασε τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

\’\’Σε δύο πράγματα συμφωνούν οι 3 αρχηγοί της συγκυβέρνησης: Στην απόλυτη υποταγή στον ξένο παράγοντα και στην αδυναμία χάραξης ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής. Τα αντιλαϊκά μέτρα εντείνονται και την ίδια ώρα ο εθνικός μας πλούτος παραμένει ανεκμετάλλευτος.\’\’

ΚΚΕ: \’\’Να ξεμπερδέψει ο λαός με τους εκβιασμούς και τα διλήμματα\’\’

\’\’Να ξεμπερδέψει ο λαός με τα διλήμματα των κομμάτων της Ε.Ε\’\’, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

\’\’Η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και τα νέα μνημόνια θα είναι το αποτέλεσμα για το λαό, της λεγόμενης επαναδιαπραγμάτευσης εντός της Ε.Ε, όποιος και αν την κάνει , με όποιο τρόπο και αν την κάνει\’\’, σχολιάζει το ΚΚΕ.

\’\’Γι\’ αυτό\’\’, προσθέτει η ανακοίνωση, \’\’είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να ξεμπερδέψει με τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που καλλιεργούν τα κόμματα της Ε.Ε\’\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook