Οι σοροί τριών ακόμη νεκρών υπήκοων του Μπαγκλαντές εντοπίστηκαν σήμερα στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια του κόλπου της Σούδας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε έξι ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, εαν συνυπολογιστεί πως εκτός απο τους τρεις που είχαν πεθάνει στα παγωμένα νερά της Σούδας την Κυριακή 6/3, υπήρχαν 11 αγνοούμενοι.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Σούδας κ. Νεκτάριος Μπονατάκης, το θρίλερ ξεκίνησε σήμερα το πρωί \”όταν ο Ναύσταθμος Κρήτης ενημέρωσε το Λιμενικό Τμήμα Σούδας πως είχε εντοπιστεί η σορός ενός ατόμου να επιπλέει. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού , το οποίο εντόπισε στη περιοχή τις σορούς δύο ακόμη ατόμων.\”

Αμέσως σήμανε συναγερμός και με την κινητοποίηση σκαφών και απο τον Ναύσταθμο, οι έρευνες ουσιαστικά ξεκινούν απο την αρχή στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Σούδας, θα διαρκέσουν μέχρι την δύση του ηλίου και όπως είπε ο κ.Μπονωτάκης θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί.

\”Δυστυχώς η ελπίδα μας πως και οι 11 αγνοούμενοι είχαν καταφέρει να βγούν στην στεριά διαψεύστηκε\” ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ.Μπονωτάκη.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Μαρτίου, 49 υπήκοοι Μπαγκλαντές, προερχόμενοι απο την Λιβύη, με το πλοίο Ιόνιαν Κίνγκ πήδηξαν στην θάλασσα κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Σούδας. Τρεις εντοπίστηκαν νεκροί το ίδιο πρωί ενώ αγνοούντο 11 ακόμη άτομα.

Οι ελπίδες όλων ήταν πως αυτοί θα είχαν καταφέρει να βγουν στην στεριά και πως θα είχαν βρει καταφύγιο. Όμως η σημερινή ανεύρεση των τριών νεκρών ανατρέπει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι τρείς που εντοπίστηκαν σήμερα, πνίγηκαν λίγο μετά την πτώση τους στην θάλασσα, οι σοροί τους βυθίστηκαν αμέσως και μετά την πάροδο των οκτώ ημερών αναδύθηκαν στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook