Σε τέσσερα νέα σημαντικά κίνητρα, που αντιστοιχούν σε εκπτώσεις έως και 30% των αεροναυτιλιακών χρεώσεων προς τις εταιρείες, αλλά και που θα δώσουν την ευκαιρία για μεγάλες εκπτώσεις στο εισιτήριο των επιβατών, προχωράει για τη χειμερινή περίοδο -και συγκεκριμένα από τον προσεχή Νοέμβριο έως τον Μάρτιο του 2013, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Στόχος είναι η υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών, ώστε αυτές με τη σειρά τους να συμβάλλουν στη διατήρηση ή και την τόνωση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας κατά τη χειμερινή περίοδο μειωμένης κίνησης, εν μέσω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τα νέα κίνητρα, ο ΔΑΑ συμμετέχει ακόμη περισσότερο στο ρίσκο των αεροπορικών εταιρειών, ενώ, παράλληλα, σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το πρόγραμμα κινήτρων και συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων των αεροπορικών εταιρειών που ο ΔΑΑ παρέχει σε ετήσια βάση.

Το πρώτο κίνητρο αφορά τη διατήρηση πτήσεων, δηλαδή ότι ο αριθμός των πτήσεων μιας εταιρείας θα διατηρηθεί στο επίπεδο της περυσινής χειμερινής περιόδου. Στην περίπτωση αυτή η αεροπορική εταιρία επιβραβεύεται με έκπτωση 15% επί των τελών προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο. Σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των πτήσεων, η εταιρεία εντάσσεται αυτόματα στο ετήσιο πρόγραμμα των αναπτυξιακών κινήτρων του ΔΑΑ.

Το δεύτερο έχει σχέση με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της μετεπιβιβαζόμενης κίνησης μέσω της Αθήνας, προς άλλους προορισμούς. Συγκεκριμένα, ο ΔΑΑ προσφέρει σε κάθε αεροπορική εταιρεία κλιμακωτά ένα σταθερό πόσο για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (από 5 έως 15 ευρώ ανά επιβάτη, ίσο με έκπτωση από 30% έως 90% επί των επιβατικών χρεώσεων του ΔΑΑ).

Επίσης ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρέχει ειδικό κίνητρο για την έκδοση χαμηλών ναύλων από τις αεροπορικές εταιρείες. Το κίνητρο αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 50% στις αεροναυτιλιακές χρεώσεις προς επιβάτες για όσους χαμηλούς ναύλους εκδώσουν οι εταιρείες για τα δρομολόγιά τους με αφετηρία την Αθήνα, τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό.

Τέλος καθιερώνεται και το ετήσιο κίνητρο πληρότητας δρομολογίων, μέσω του οποίου ο ΔΑΑ προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες:

1) 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη, για πληρότητες άνω του 70% σε σύγκριση με την περυσινή χειμερινή περίοδο

2) 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη, για πληρότητες άνω του 80% για την επόμενη θερινή περίοδο (Απρίλιος 2013 – Οκτώβριος 2013), υπό την προϋπόθεση ότι η χωρητικότητα και ο αριθμός των πτήσεων θα διατηρηθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και πάντως δεν θα μειωθούν περισσότερο από 15%.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook