Σοκ στην κοινωνία του Ρεθύμνου προκαλεί η αποκάλυψη μιας ακόμη υπόθεσης πορνογραφίας ανηλίκων, με την σύλληψη ενός 32χρονου Ρεθυμνιώτη, ο οποίος τοποθετούσε κάμερες σε γυναικείες τουαλέτες καταστημάτων.

Ο 32χρονος συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν η ιδιοκτήτρια καφετέριας στην οποία σύχναζε ως θαμώνας αντιλήφθηκε τη δράση του καθώς τον εντόπισε να τοποθετεί στις τουαλέτες μια μικροκάμερα. Η γυναίκα φαίνεται πως ενημέρωσε και τους ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων της περιοχής στα οποία σύχναζε ο 32χρονος ενώ κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Έτσι ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση των καταγγελιών, αστυνομικοί,εντόπισαν, τον 32χρονο,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι λογιστής, και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, που διενεργήθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος είχε εγκαταστήσει δύο συσκευές καταγραφής εικόνας και ήχου οι οποίες και κατασχέθηκαν, στις τουαλέτες δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τις οποίες κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής, αρκετών καταγεγραμμένων ατόμων κυρίως, γυναικών και ανηλίκων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία αλλά και στον χώρο εργασίας του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με πλήθος ψηφιακών αρχείων ήχου και εικόνας προερχόμενα από παράνομες καταγραφές
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 γραμμαρίων περίπου
• μία συσκευή επεξεργασίας ακατέργαστης κάνναβης (grinder)
• τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών
• πέντε (5) φορητοί – εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
• τρεις φορητές συσκευές καταγραφής και αποθήκευσης ήχου και εικόνας
• πλήθος καρτών μνήμης, CD και DVD καταγραφής.

Ο 32 χρόνος, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook