Ήρωα αποκάλεσε η Αστυνομία του Γκλεν Ροκ, της Νέας Ιερσέης, τον 14χρονο ομογενή Λουκά Κυριαζή, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Μαρκ Μάιφσουντ, έσωσαν από βέβαιο θάνατο την 81χρονη Elizabeth DeFusco.

Οι δύο φίλοι είχαν βγει το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου για να πάνε στο σπίτι ενός κοινού φίλου τους στο Γκλεν Ροκ, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ ο «Εθνικός Κήρυκας». Όταν αντίκρισαν μπροστά τους ένα αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στη μέση ενός δρόμου, που είχε μετατραπεί σε λίμνη από τη μεγάλη νεροποντή που είχε πλήξει την περιοχή νωρίτερα, οι δύο έφηβοι, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσπευσαν να απεγκλωβίσουν την γηραιά κυρία που ήταν μέσα.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός Ντιν Άκερμαν, ήταν αδύνατον η γυναίκα να βγει μόνη της από το αυτοκίνητο, λόγω της μεγάλης πίεσης του νερού. Ο ίδιος εξήρε τον ηρωισμό των παιδιών, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «οι δύο έφηβοι είναι άξιοι θαυμασμού και συγχαρητηρίων, αφού με την πράξη τους έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο νεαρός Λουκάς Κυριαζής αρκέστηκε να πει σεμνά, ότι μαζί με τον φίλο του κάνανε αυτό που θα έκανε κάθε άλλος συμπολίτης τους, που «θα έβλεπε μια ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, με το νερό να έχει φτάσει μέχρι τον λαιμό της».

Το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στους γονείς και στους παππούδες του Λουκά.

«Ο Λουκάς είναι εξαίρετο παιδί, μεγαλωμένο με τις αξίες και τις αρετές της φυλής μας και ήταν λογικό και επόμενο να μην υπολογίσει την ζωή του για να σώσει τη ζωή ενός άλλου συνανθρώπου του», τόνισε ο παππούς του, Αντώνιος Κυριαζής, ο οποίος είδε με μεγάλη υπερηφάνεια τον εγγονό του στις ειδήσεις.

Ο Αντώνιος Κυριαζής γεννήθηκε το 1935 στο Κεραμίδι Πηλίου και στις 14 Απριλίου 1973 μετέβη στη Νέα Υόρκη μαζί με την σύζυγό του Μερσίνη και τα δύο τους παιδιά, τον Θεμιστοκλή και τον Αλέξανδρο.

Ο νεαρός Λουκάς γεννήθηκε στο Κουίνς και έμαθε την ελληνική γλώσσα στο σχολείο του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Στο Τέναφλαϊ της Νέας Ιερσέης, όπου ο πατέρας του, Αλέξανδρος Κυριαζής, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, αποφάσισε να εγκατασταθούν.

(Στη φωτογραφία ο 14χρονος Λουκάς Κυριαζής (δεξιά) και ο Μάρκ Μάιφσουντ.)

(greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook